Site icon narod.hr

Što USKOK traži u Hajduku?

Foto. fah

U posljednje vrijeme naši ”organi” gonjenja, progona i ”nagona” žestoko su prionuli na posao, doduše u nekim slučajevima još malo ”kaskaju”, primjerice u HAVC-u, no, na nižim razinama radi se, pučki rečeno, “sve u šesnaest…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenim mrežama ne prođe ni desetak minuta a da netko, od nekuda, ne spomene ”pad Tomislava Sauche”, ”uglednog” SDP-ovca i ne tako davno desne ruke bivšeg premijera Zorana Milanovića. Hoće li Saucha, kako neki tvrde, a kako se drugi nadaju, “potopiti” Milanovića, svog stranačkog druga, tek će se vidjeti. Hoće li Hrvatska biti poznata kao država čija su čak dva premijera imala priliku doći u “službeni” posjet zatvorskoj ćeliji? I to će vidjeti, činjenica je da se Milanović posljednjih sati poprilično “uzbudio”, daje izjave gdje god i kad god stigne.

Nije ”samo” politika u ”ozbiljnim” problemima, navodno i nogometni klubovi imaju dosta poteškoća. Naime, djelatnici USKOK-a u zadnjih su desetak dana nekoliko puta navraćali na Poljud, odnijeli su dokumentaciju vezanu uz transfere nogometaša koji su u Hajduk došli još za vrijeme Gorana Vučevića, inače bivšeg nogometaša Hajduka, ali i Barcelone.  Kad smo kod Barcelone ni kultnom katalonskom klubu ne ide puno bolje, na rub sloma doveo ih je šokantan poraz u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a, bilo je 4:0 i izgledalo je kao da su se sastali amateri i profesionalci, amateri s milijunskim honorarima. Drugim riječima, USKOK nije kriv za posrtaje ponosa Katalonije.

No, vratimo se Hajduku, naime, treći put u zadnjih godinu dana poslovanje Hajduka je pod istragom USKOK-a, no, do sada niti jedna istraga nije rezultirala optužnicom.  Za portal 24 sata bivši djelatnik, točnije sportski direktor, i nogometaš Hajduka Goran Vučević je između ostaloga rekao da spava mirno. “Ništa novo, ne prođe mjesec dana, a da netko ne navrati i zatraži uvid u papire i transfere. Nitko vam se na Poljudu ne uzbuđuje oko toga…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako je iznošenje detalja, koje Vučević nije želio otkriti, dok traje istraga najstrože zabranjeno te kažnjivo, iako je ovo već treći val istrage Hajduka. USKOK je, između ostaloga, “češljao” transfer ”sinjskog dijamanta”, Ante Vukušića, u Pescau, tražili su zbog čega je isplaćena poveća menadžerska provizija.  Tadašnji predsjednik splitskog kluba Marin Brbić detaljno je pojasnio cijeli posao, za koji je dobio i suglasnost Nadzornog odbora Hajduka. Ni Brbić se pretjerano ne uzbuđuje, ”neka ljudi rade svoj posao”, ponavlja, svjestan da ovo nije prvi, a vjerojatno ni zadnji put da USKOK češlja papire i poslovanje Hajduka.

Navodno su USKOK zanimali transferi Marijana Buljata i Darija Jerteca iz Dinama u Hajduk, kao i transfer Borisa Živkovića, iako je ovaj transfer pokrio Hajdukov sponzor.  U ovom trenutku, kako smo rekli, posebno ih zanimaju transferi igrača iz vremena sportskog direktora kluba Gorana Vučevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version