Strahonja: ‘Za kaznene udarce oštećeni Dinamo i Rijeka’

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

U emisiji Stadion urednika i voditelja Marka Šapita gosti su bili sudački ekspert Marijo Strahonja te Mario Carević, nekad sjajan igrač, a danas u trenerskim vodama, trenutačno je na klupi hrvatskog drugoligaša Rudeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je s 3:1 u najvećem hrvatskom derbiju svladao Hajduk, a evo kako je utakmicu doživio bivši igrač splitske momčadi Mario Carević.

– Bila je to sadržajna utakmica, puna dinamike. Mislim da su obje ekipe prezentirale kvalitetan nogomet. Hajduk je bolje ušao u utakmicu, ali je Dinamo brzo nakon gola preuzeo inicijativu, rekao je Carević.

Unatoč kvalitetnoj utakmici, o suđenju nakon derbija pričalo se puno više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mario Zebec je vrlo dobar sudac s međunarodnom licencijom, koji je imao nesretnu okolnost da mu se tri dana prije ove utakmice dogodila jedna kritika, utakmica u Gorici, što sigurno nije bio dobar temelj za ovaj derbi. Sigurno da je imao veliko opterećenje kako se pripremiti za ovu utakmicu i tu se vidio psihološki teret, izjavio je Strahonja.

U Stadionu je izdvojeno nekoliko ključnih točaka s derbija. U sedmoj minuti, situacija Majera i Simića, gdje se očekivao kazneni udarac.

– Očekivao se s pravom, jer je ovo evidentan kazneni udarac. Obrambeni igrač nema namjeru ulaska u blok i građenja lopte, već ima namjeru izbijanja lopte, smatra Marijo Strahonja te dodaje: – Kod sudaca je važno da resetiraju svoje emocije, ono što su vidjeli, i da idu hladne glave na monitor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 14. minuti ponovno je bila naznaka potencijalnog kaznenog udarca za Dinamo, Simić je bio u dvoboju s Gavranovićem, no ovdje se radilo o vrlo dobroj procjeni glavnog suca koji je donio ispravnu odluku.

Sudac pak nije donio neke ispravne odluke u dvoboju Dinama i Šibenika, u kojemu su slavili Šibenčani 2:1 u Maksimiru. Marijo Strahonja smatra kako su Zagrepčani oštećeni za dva kaznena udarca. U 69. minuti Tolić je u miru primio loptu i obrambeni igrač ga je nagazio.

– Nisam siguran da ovo nije kazneni udarac, ima elemenata za kazneni udarac, rekao je Strahonja, a smatra da je kazneni udarac za Dinamo trebao je biti dosuđen i u 78. minuti nakon starta Bulata na Majera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jedan od glavnih kriterija je da igrač ima loptu pod kontrolom, a Majer je definitvno ima u ovoj situaciji. Ovdje je Majeru narušen balans, imao je mogućnost postignuti udarac prema golu i ovo je kazneni udarac, kaže Strahonja.

Osim Dinama, oštećena je i Rijeka, kojoj je trebao biti dosuđen kazneni udarac u dvoboju na Rujevici u kojemu je izgubila 0:2 od Gorice.

– U 64. minuti bilo je evidentno igranje rukom Suka. Podlaktica je otišla debelo od tijela, zadnje upute i smjernice Uefe su da svaka ruka koja je odmknuta od tijela ili iznad tijela mora biti kažnjiva, smatra Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.