Strahonja zadovoljan suđenjem: ‘Bilo je lijepo gledati derbi’

Foto: snimka zaslona

Najveći derbi hrvatskog nogometa u kojemu je u subotu Dinamo s 2:1 slavio protiv Hajduka na Poljudu, u emisiji Stadion komentirali su Igor Cvitanović i HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bilo je puno upitnika uoči derbija, no bez obzira na to vidjeli smo jedan korektan nogomet. Vidjeli smo Hajduk koji je do rezultata 0:0, dok je imao aktivu igrao dobro, nedostajalo mu je možda još malo kvalitete u nekim situacijama prema naprijed, gdje su imali neke situacije iz kojih su mogli puno više napraviti. Dinamo se tražio, a pred kraj prvog poluvremena iskoristio je jednu nepažnju uže obrane Hajduka, došao u prednost i poslije je sve išlo na mlin Dinama koji je mogao pobijediti i s više golova razlike, rekao je Cvitanović.

– Mislim da Hajduku nedostaje pravi ‘killer’, kako mi kolokvijalno znamo reći, igrač koji živi za gol, igrač koji je u 16 metara opća opasnost, Hajduk nema trenutno takvog igrača. Sve se dobro napravi do 16 metara, ali poslije nema tog igrača koji može poentiranti nakon što se sve dobro pripremi. To je osnovni problem Hajduka. No, Hajduk je odigrao dobru utakmicu do tog prvog gola i trebat će još puno rada i muke da se sve posloži na kvalitetniji način, smatra Igor Cvitanović.

Suđenje je komentirao Marijo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sudac Ivan Bebek i njegov tim bili su vrlo homogeni i uvjerljivi cijelu utakmicu, s ujednačenim kriterijem ‘kupili’ su povjerenje igrača i stručnog stožera obje ekipe, s time da iskustvo koje Bebek ima, koje je gradio ovih 20 godina korak po korak upravo je bilo prikazano kroz ovo suđenje, izjavio je Strahonja zadovoljan suđenjem u najvećem hrvatskom derbiju.

– Suđenje je bilo apsolutno bez pogrešaka, staloženo, mirno, sve odluke su mu bile na mjestu, povjerenje prema igračima i obostrano, bilo je lijepo gledati ovaj derbi, kaže Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.