Site icon narod.hr

Sudac Pauk: Minuta šutnje za generala Praljka? Bilo bi logično da su je svi održali

Foto: Matko Begović/Facebook

Sudac Martin Mladen Pauk iz Splita je na nedjeljnoj utakmici 3. HNL jug između Uranije i Kamena samoinicijativno uoči utakmice održao minutu šutnje u spomen na pokojnog generala Slobodana Praljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Utakmica Osijek – Hajduk igrana je u srijedu, prije nego li se održala sjednica Sabora, na kojoj su se zastupnici gotovo jednoglasno odredili prema presudi haškog suda, te održali minutu šutnje za pokojnog generala Praljka. U srijedu se dakle nije znao stav državnoga vrha, i vjerojatno su se bojali reakcije, ali nakon sjednice Sabora više dileme ne bi smjelo biti”, rekao je Pauk za 24sata.

“Uobičajeno je da se minute šutnje održavaju u spomen na žrtve Škabrnje i Vukovara, kad premine neki dužnosnik ili igrač, poznata osoba… Za takve, uobičajene minute šutnje niti ne dobivamo prethodne najave. A to što minuta šutnje nije održana na ostalim utakmicama odigranima za vikend vjerojatno je pitanje birokracije, netko je očito u petak prerano otišao kući s posla i nije poslao obavijest. U ovakvim okolnostima uobičajeno je da se održi minuta šutnje, pa sam tako i postupio, i uopće nisam znao da isto neće napraviti i ostale kolege”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version