Sudačka komisija HNS-a o kaotičnoj utakmici u Puli

osijeku
Foto: fah

Kao što se i očekivalo nakon što je Ante Čuljak skinut s liste elitnih sudaca, Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza bavila se analizom dvoboja u Puli na kojem je bio glavni sudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utakmici Istre 1961 i Osijeka u 22. kolu SuperSport HNL-a VAR je oduzeo čak 14 minuta utakmice, a odluke glavnog suca su i nakon toga bile loše.

Sudačka analiza: ISTRA 1961 – OSIJEK 1:0

Sudac: Ante Čuljak
Pomoćni suci: Ivan Mihalj i Vedran Đurak
VAR sudac: Ante Čulina

37. minuta: Reakcija igrača Istre 1961 s brojem 50, koji očito protestira i gestikulira protiv odluke suca, u pravilima nogometne igre smatra se nesportskim ponašanjem koje jasno diskreditira autoritet suca. Sudac je propustio izdati “obaveznu” opomenu. KNS HNS-a podsjeća suce na smjernice s posljednjeg seminara sudaca i konzistentnost u sankcioniranju ovakvih gesti igrača ili službenih osoba koje negativno utječu na autoritet sudaca i ukupnu sliku utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57. minuta: Incident u kojem igrač Istre 1961 prije postignutog pogotka ramenom u prsa odguruje suparnika, KNS HNS-a razmatra kao prekršaj. Analiza incidenta determinira namjeru napadača koji je prvotno prekršajem onemogućio braniča, a nakon toga se fokusirao na loptu. U razmatranom izazovu ispravna odluka, odnosno ispravna interpretacija, očekuje se od suca utakmice u terenu za igru.

61. minuta: Sudac utakmice ispravno je procijenio incident unutar kaznenog prostora Osijeka i opomenuo igrača Istre 1961 zbog pokušaja iznude kaznenog udarca. Intervencija VAR suca u razmatranom incidentu je neopravdana i neutemeljena.

78. minuta: Incident u kojem igrač Osijeka s brojem 13 bez mogućnosti igre loptom otvorenim đonom udara suparnika prema Pravilima nogometne igre smatra se teškim oblikom nesportskog ponašanja kažnjivim isključenjem. U istom incidentu sudac je prethodno propustio dosuditi očiti prekršaj nad igračem Osijeka s brojem 13 i tako prevenirati njegovu “osvetničku”, ali neprihvatljivu reakciju. KNS HNS-a podsjeća suce na koncentraciju, striktnu i dosljednu interpretaciju tehničkih mjera u cilju sigurnog vođenja i kontrole utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.