Šuker i Mijatović o finalu Lige prvaka koje je Realu donijelo naslov prvaka Europe nakon 32 godine

Foto: HNS

Bivši hrvatski reprezentativac, Davor Šuker, i bivši reprezentativac SR Jugoslavije, Predrag Mijatović, zajedno su igrali jedno vrijeme u madridskom Realu. Tri godine su igrali skupa, a uskoro će se navršiti 22 godine od finala Lige prvaka koje se igralo u Amsterdamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u finalu Lige prvaka 20. svibnja 1998., u sam osvit za Hrvatsku povijesnog Svjetskog prvenstva u Francuskoj, Real je bio bolji od Juventusa s 1:0, strijelac pobjedničkog gola u 67. minuti bio je Crnogorac Predrag Mijatović.  Šuker je u igru ušao tek u 89. minuti susreta u Amsterdamu.

U utorak se u Amsterdamu održao ždrijeb Lige nacija, a to je bila prilika da se Šuker i Mijatović ponovno sretnu. Njihov susret zabilježila je i španjolska Marca, te su se prisjetili događaja s finalne utakmice.

”Nema ništa bolje nego ponovno biti u Amsterdamu, piti kavu i pričati o tom finalu”, rekao je Davor Šuker i nastavio: ”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Bilo je nevjerojatno. Nitko nam nije davao šansu, a znate što se dogodilo. Ne mogu vjerovati da su već prošle 22 godine, kao da je bilo jučer. Kada ste u ovom gradu toga se uvijek sjetite.”

Najbolji strijelac hrvatske nogometne reprezentacije svih vremena tvrdi kako su tada svi vjerovali da će pobjednik Lige prvaka te 1998. u Amsterdamu biti Juventus, no, Real je ipak zasluženo slavio.

‘Takve pobjede, kada nitko ne vjeruje u vas, su najslađe pobjede. Pokazali smo im da smo mi – Real Madrid”, dodao je Davor Šuker, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli jedini pogodak na utakmici zabio je Crnogorac Predrag Mijatović te je nakon 32 godine donio madridskom klubu naslov prvaka Europe.

”Kada sam zabio gol. nisam imao pojma koliko će to značiti Realu. Sada se vidi koliko je to važan dio povijesti”, rekao je Mijatović.

Nažalost, Davor Šuker je u igru ušao tek u završnici utakmice te je imao vremena razmišljati na klupi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Vjerovao sam da ćemo pobijediti i da će Predrag biti ključan igrač. Sviđalo nam se što nismo favoriti. Imali smo veliku momčad, bili smo složni i na kraju smo ostvarili nešto veliko”, naglasio je Davor Šuker i zaključio: ‘‘Mijatović je zabio gol, ali osjećaj je bio kao da je volja cijele momčadi ugurala loptu u mrežu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.