Site icon narod.hr

Sukomentator RTL-a Mirza Džomba obrušio se na hrvatsku rukometnu reprezentaciju nakon poraza protiv Njemačke: ‘Tromi smo i nesigurni, ispadamo smiješni, sudaramo se…’

Foto. fah

Nakon poraza hrvatske rukometne reprezentacije 21:28 od Njemačke nitko nije pitao koliko ova reprezentacija ima objektivnih problema, koliko je bilo problema s ozljedama uoči Svjetskog prvenstva, slaba igra protiv prvaka Europe dočekana je na nož te su joj odmah mnogi dali najgoru moguću ocjenu. “Sve što smo planirali nismo napravili. Od vratara i obrane, koji su naš forte, do napada u kojem su navlačili naše bekove na šut, zatvorili nam krila, pa dvojnim blokom, uz pomoć sjajnog vratara, skinuli 16 lopti. Kada se lovi rezultat, igrači se duplo više troše. Misliš da si blizu, a onda padneš u provaliju”, rekao je razočarani stručni sukomentator RTL-a Mirza Džomba nakon utakmice i nastavio u istom stilu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prava katastrofa. Nikako ne možemo izgurati njihove pivote, ući pred njih i izdominirati. A to je bio bolji dio naše igre. Napad je bio još lošiji. Sa sedam igrača u terenu nismo dobili ništa. Tromi smo i nesigurni u napadu, pa u nekim trenucima ispadamo smiješni, sudaramo se. S igračem više su nas navlačili na šut izvana. S igračem više, morate ući na zicer i zabiti gol. Spori smo, nismo tečni, Duvnjak i Cindrić su katastrofalno povezali igru. Imali smo katastrofalan šut izvana. S dva raspoložena igrača, Kontrecom i Štrlekom, mislili smo pobijediti Njemačku. To je nemoguće”, poruka je bivšeg krila hrvatske rukometne reprezentacije.

Ni Goran Šprem, drugi stručni sukomentator RTL televizije, nije bio puno blaži, iako je donekle birao riječi.  Šorem tvrdi, i nada se, da Hrvatska može puno bolje. Može li doista s obzirom kako je sam izbornik Željko Babić rekao da je ovo trenutni maksimum hrvatske rukometne reprezentacije.

“Naš najveći problem je tečnost kretnji lopte i bekova. Mandalinić i Stepančić ne vole igru s krilom ni suradnju s pivotom. Da ne bude zabune, ne želimo ih pljuvati, ali ovi igraču imaju kvalitetu za bolju igru”, izjavio je Šprem, dok je Džomba u svom stilu zaključio da će psiholog koji dolazi u stožer imati jako puno posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, poraz od Njemačke nikoga nije pretjerano iznenadio, posebno ne s obzirom na probleme koje je reprezentacija imala uoči odlaska u Francusku. No, ništa nije izgubljeno, bez obzira koliko poraz bio bolan. U nedjelju Hrvatska u osmini finala protiv Egipta. U slučaju pobjede vjerojatno bi naša reprezentacija igrala u četvrtfinalu protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version