Suparnik zagrebačkog Dinama i play-offu Lige prvaka u norveškom prvenstvu svladao Stabaek

Zagreb, 21.08.2019 - Prva utakmica doigravanja za nogometnu Ligu prvaka izmeðu Dinama i Rosenborga na stadionu u Maksimiru. Na slici Dino Periæ i Nikola Moro. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ds

Suparnik zagrebačkog Dinama u posljednjem, 4. pretkolu nogometne Lige prvaka Rosenborg u susretu je 19. kola norveškog prvenstva na svom stadionu u subotu svladao Stabaek sa 3-2 (1-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli autogolom Melinga (8-ag) koji ustvari nije mogao spriječiti pogodak jer je nakon odlično izvedenog protunapada iza njegovih leđa spreman za postizanje pogotka bio napadač Stabaeka. Na 1-1 poravnao Soderlund (28) preciznim udarcem sa 10-ak metara nakon udarca iz kuta, a vodstvo Rosenborgu od 2-1 osigurao je Adegbenro (63) lijepim pogotkom sa 20-ak metara. Pobjedu domaćih osigurao je Helland (75-11m) s bijele točke da bi do kraja susreta Junker (82) samo smanjio na konačnih 3-2.

Četvrti Rosenborg sada ima 32 boda, sedam ma nje uz utakmicu više od Moldea i Bodo/Glimta, a tri manje od trećeg Odda. Stabaek je 12. sa 20 bodova.

Rosenorg i Dinamo u utorak će od 21 sat igrati uzvratni susret 4. pretkola Lige prvaka, a hrvatski prvak ima prednost od 2-0 iz prve utakmice igrane prije tri dana u Zagrebu. Ukupni pobjednik igrat će u skupini Lige prvaka, a poraženi u skupini Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.