Susret Metličića i Horvata: ‘Sad ću te ja još nešto naučiti’

horvata
Foto: snimka zaslona

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat gostovao je u RTL-ovoj emisiji i razgovarao sa stručnim komentatorima Petrom Metličićem, Dragom Vukovićem i Goranom Špremom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne može hrvatska reprezentacija biti zadovoljna s osmim mjestom bez obzira na okolnosti. Mi uvijek idemo po medalju i svi uvijek od nas očekuju medalju. Letvicu je bitno podizati visoko, ako ne postaviš letvicu na svjetski rekord, ne možeš ga ni srušiti. Prije Eura nam je stavljen cilj da uđemo u borbu za medalje, mi smo sebe vidjeli na postolju. Sanjali smo da budemo prva generacija koja će se kući vratiti s europskim zlatom. Onda su se stvari promijenile, a tako i naša očekivanja”, rekao je Horvat.

“Uvukla se nesigurnost i to se vidjelo protiv Crne Gore. Kad ti pada samopouzdanje, onda izgledaš kao da se ne boriš. Jesmo li pogriješili u pripremi za utakmicu s Crnom Gorom? Nismo ni imali pripremu, igrači su bili s čuvarima u sobama, nismo mogli ni raditi s njima. Slali smo im videozapise preko WhatsAppa da vide o čemu se radi. Crnogorci su prije nas prošlo kroz sve to”, dodao je.

Metličićeva poruka

“Ja sam čuo samo opravdanja. Imamo probleme, korona, nije to ta ekipa, nije ovo, nije ono… Meni nitko ne može dokazati i uvjeriti me da je Crna Gora i da je Nizozemska bolja od nas. Oni su poslije toga uvjerljivo gubili. Sigurno je da nije bilo lako, ali mislim da smo mi danas minimalno trebali igrati u utakmici za peto mjesto. Svaka čast Crnoj Gori i Nizozemskoj, ali mi smo s te dvije pobjede u igri za Svjetsko prvenstvo. Igrači koji su bili tamo su dovoljno kvalitetni da dobiju te dvije utakmice”, započeo je Metličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve što mi kažemo su dobronamjerne stvari. Ne mogu lagati nekoga. Stvari moramo postaviti na mjesto. Onakva utakmica s Crnom Gorom, a imali ste tri dana za pripreme. Kakva god je ona bila, nije bila stvar u tome da smo igrali loše, nego je stvar pristupa. Ta ekipa nije došla na teren i to je veliko razočaranje. Nitko mi ne može naći opravdanje za to. Igrali smo dobro protiv Danske, ali što smo dobili iz toga? Nema bodova. Nitko nije očekivao da se dobiju Danska i Francuska, ali Crna Gora i Nizozemska su se morale pobijediti”, dodao je.

Horvatov odgovor

“Na koliko ste vi prvenstava mijenjali cijelu ekipu kroz prvenstvo, a da nijednu utakmicu niste odigrali u istom sastavu? Nama obrana treba biti forte, a do Crne Gore smo promijenili tri postave. Devet igrača iz središnjeg dijela obrane su otpala. Nemaš vremena za dogovoriti neke stvari. Prelako smo primali golove i to nam je unijelo nervozu. Promašivali smo zicere u napadu i izgubili”, odgovorio je Horvat.

“To je bila ishitrena reakcija, dobila je smjer u kojem ja nisam htio da ode. Naučio sam nešto iz te situacije”, prokomentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sad ću te ja još nešto naučiti. Mi radimo posao iskreno i svima nam je u interesu da hrvatski rukomet bude što bolji. Verbalnu utakmicu nećeš pobijediti nikada, to ti moram reći. Gubiš fokus s ekipe i sa svojih zadataka. Bio sam u toj situaciji. Uvijek su nas kritizirali, ali što da radim, da ubijem pola Hrvatske?” rekao je Metličić, a Horvat se složio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.