Svašta su ”hrvatski” mediji pisali, ali nakon finala i poraza rukometaša od Španjolske su pretjerali: ”Kolinda donosi nesreću!”

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je nakon velike borbe u finalu Europskog prvenstva protiv Španjolske 22:20. Ključ poraza zapravo leži u polufinalu i činjenici da smo protiv Norvežana igrali čak dva produžetka, odnosno osamdeset minuta utakmice. Ozljedama ionako ”prošarana” hrvatska reprezentacija potrošila je u polufinalu dobar dio svoje snage, dok su se Španjolci preko Slovenaca ušetali u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, finale je bez sumnje velika stvar za hrvatski rukomet, posebno u kontekstu činjenice da smo uoči Europskog prvenstva od većine hrvatskih medija bili tretirani kao autsajderi. Sjetimo se pisanja Indexa, portala 24 sata, pa i Sportskih novosti, koje su ipak daleko ozbiljnije od primjerice jednog portala kakav je Index, a koji je Hrvatsku proglasio ”autsajderom na Euru, kakav nikad nije bila…”  Omalovažavalo se izbornika Linu Červara, trenera koji je nakon deset godina Hrvatsku vratio u finale jednog velikog natjecanja. Prije Line Červara, prije deset godina, to je uspjelo, pogađate, Lini Červaru.

Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

Nakon poraza u finalu protiv Španjolske, a na koje je u Stockholm došla i aktualna hrvatska predsjednica, doduše predsjednica na odlasku, portal 24 sata raspisao se o Kolindi Grabar-Kitarović kao o predsjednici koja hrvatskim sportašima ”donosi nesreću.”

Foto: Snimka zaslona

Kolinda Grabar Kitarović s vaterpola u Mađarskoj prebacila se na rukomet u Švedskoj, ali igračima nije donijela sreću. Nakon vaterpolista uživo je gledala poraz kauboja. Zlobnici bi rekli da još uvijek aktualna predsjednica Republike Hrvatske baš i ne donosi sreću sportašima kada je o finalima riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezaboravne su scene njezinog kišnog zagrljaja s Lukom Modrićem, Zlatkom Dalićem i vatrenima nakon poraza u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva 15. srpnja 2018. u Moskvi…”, piše portal 24 sata.

Na stranu sada praznovjerja koje si ozbiljni mediji ne bi smjeli dozvoliti, okrenimo se činjenicama, uz tek nekoliko rečenica, bit će dovoljno. Naime, ako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović donijela ”nesreću” rukometašima, vaterpolistima…, pa i nogometašima, kako je onda moguće da je sreću donijela tim istim nogometašima u osmini finala protiv Danske i u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Rusije?

Upravo su te dvije utakmice obilježene neviđenom dramom, izvodili su se jedanaesterci i Hrvatska je prošla, unatoč ”nesreći” na tribinama!? Da ne spominjemo sada čitav niz natjecanja, kvalifikacijskih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, na kojima je bila predsjednica a naši su sportaši – pobjeđivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda će više sreće za hrvatske sportaše biti kad Kolinda Grabar-Kitarović ne bude predsjednica, na tribinama budu, rame uz rame, Krešo Beljak i Zoran Milanović? Ima da nam ide bolje nego UDB-i prije pada komunističkog režima, iako, kako Beljak tvrdi, UDB-i i nije išlo baš najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.