Sve reakcije nakon pobjede Hrvatske protiv Islanda: ‘Navijači su bili sjajni, kao da smo igrali u Hrvatskoj’:

Foto: fah

Hrvatska svladala Island 31:27 u svojoj prvoj utakmici Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to očekivano vrlo teška utakmica, koju smo mi zasluženo dobili jer smo igrali dinamičan i moderan rukomet, a pokazali smo i karakter kada smo se dvaput vraćali iz zaostatka, kazao je nakon pobjede nad Islandom (31-27) u 1. kolu skupine B SP-a u Muenchenu izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar.

“Loše smo otvorili utakmicu, pogotovu u obrani i to nije bilo dobro, iako smo u napadu imali dosta uspješnih opcija. U drugom poluvremenu smo poboljšali obranu koja nam je i donijela pobjedu jer Island više nije dolazio do lakih golova. Moram pohvaliti sve igrače, pokazali su karakter, na čelu s kapetanom Duvnjakom, pa je tek sada jasno kako nam je nedostajao na EURU lani u Hrvatskoj”, kazao je Červar koji je pohvalio i hrvatske navijače koji su ispunili dvije trećine od 12.000 mjesta minhenske Olimpijske dvorane.

“Navijači su bili upravo sjajni, kao da smo igrali u Hrvatskoj. Nadam se da će ovo biti poticaj da nam dođu u još velikom broju i u sljedećim utakmicama. Moramo ostati skromni, pobijedili smo u prvoj utakmici, ali to su tek dva osvojena boda i to protiv Islanda, koji je protiv nas oidgrao jako dobro. Slijedi nam Japan u nedjelju, i to neće biti laka utakmica iako je Japan danas uvjerljivo poražen od Makedonije. Japanci nisu loši, pokazali su da znaju igrati rukomet, ali su pokazali i neiskustvo. Brzo trče i moramo se regenerirati fizički za susret s njima”, zaključio je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Stepančić je postigao osam golova i proglašen je za igrača utakmice, a nagradu mu je predao bivši hrvatski izbornik i trener Bayerna Niko Kovač.

“Bila je to obostrano dobra utakmica pred strašno dobrom atmosferom u dvorani. Bilo je toliko naših navijača, već kod himne sam se naježio, a podigli su nas kad smo zaostajali. Od prvog dana kad smo se okupili razmišljamo samo u Islandu i sad mi je drago što smo prvu utakmicu uspješno apsolvirali. Vrlo je važno pobjedom otvoriti turnir, ali moramo popraviti i neke pogreške u igri”, kazao je Stepančić.

Islandski izbornik Gudmndur Gudmundsson odao je počast hrvatskoj ekipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska je jedna od najboljih ekipa i zato sam ponosan na svoje momke. Igrali smo fantasitčno s izuzetkom pet minuta u prvom i desetak minuta u drugom dijelu. Nažalost, Hrvatska je predobra i preiskusna momčad da to ne bi iskoristila. Ipak, imamo ekipu s puno mladih igrača, s jedva desetak utakmica pa im je ovo jedno dobro iskustvo”, kazao je islandski izbornik.

Cindrić: Sada će sve biti lakše

Probili smo led, ubilježili pobjedu na otvaranju i sada će sve biti lakše, kazao je nakon pobjede nad Islandom u 1. kolu SP-a u Muenchenu hrvatski rukometaš Luka Cindrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cindrić je utakmicu završio s šest golova, i preuzeo je odgovornost kada je bilo najteže, kada su Islanđani u dva navrata vodili s više od dva razlike.

“Dvaput smo bili u zaostatku, ali pokazali smo karakter, zgusnuli smo obranu i došli do nekih lakih golova. Mislim da je to put kako moramo igrati ubuduće. Islanđani su nas iznenadili dobrom igrom, izlaze puno u dubinu i koncentrirali smo se na Palmarssona, ali su nam ostali bekovi zabijali. Probili smo led, pobjeda je ipak najbitnija i sada će sve biti lakše”, kazao je igrač Kielcea.

Vratar Marin Šego bio je jedan od junaka dvoboja s 12 obrana.

“Utakmica je bila zanimljiva za gledanje, dosta izmjena vodstva. Islanđani su jako brzi, šutirali su iznad kukova što je jako teško. Ali mislim da smo pokazali karakter, a može biti i bolje. Igrali smo na mahove, petnaest minuta je bilo dobro, a petnaest minuta smo ‘štekali’. Srećom, uspjeli smo doći do vrlo važne pobjede”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duvnjak: Ova pobjeda nam otvara vrata svega

Ova pobjeda nam otvara vrata svega, kazao je nakon pobjede nad Islandom (31-27) kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak.

Duvnjak je postigao četiri gola od pet šuteva, a njegove reakcije u obrani u završnici utakmice slomili su Islanđane.

“Nismo uzalud govorili da će biti teško, jako nervozno smo otvorili utakmicu. Nismo sastavili valjda nijednu obranu, a onda smo proigrali zadnjih deset minuta. I u drugom poluvremenu smo pali, ušli u zaostatak i opet odigrali sjajnih deset minuta na kraju.To je dokaz da moramo i možemo bolje. Ovom pobjedom otvaramo vata svega, jer da smo izgubili bilo bi nam jako teško. Ovako imamo dva boda i idemo dalje”, kazao je Duvnjak pohvalivši i hrvatske navijače u Olimipjiskoj dvorani:

“Oni su bili fenomenalni. Kad smo bili u minusu oni su bili tu da nas podignu”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.