Site icon narod.hr

Svećenik, bivši torcidaš, kritizira termin derbija: ‘Vjerujemo li u Isusa ili u Hajduk’

hajduk

Foto: Instagram, fah, montaža narod.hr

Don Roko Kaštelan (30) u svojoj propovijedi na nedjeljnoj svetoj misi upitao se zašto se derbi Dinamo-Hajduk igra na Veliku subotu. Taj su termin kritizirali i drugi, ali njegove su riječi daleko odjeknule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kojem se Bogu mi molimo? Želimo da Hajduk bude prvak? Stadion je rasprodan, svi su poletjeli po ulaznice. A igra se na Veliku Subotu kada je Krist u grobu. Na takav dan ide se tamo gdje se psuje Boga. Na dan tišine i bdjenja. Za mene je to sramota. Zapitajmo se vjerujemo li mi u Isusa Krista ili u Hajduk? Ja vjerujem u Isusa”, poručio je don Kaštelan.

> Vrsaljko otkrio da je sanjao Hajduk: A onda mi je tata rekao ‘Ništa od toga’

“Utakmica je 19:30 sati. Na Poljudu su radnici, čistačice ostaju nakon svih. Misli li itko o tome mogu li ti ljudi stići na bdjenje ako žele?”, dodao je.

Don Kaštelan inače je bivši Torcidaš, jedan od najvatrenijih navijača koji nije propuštao gotovo nijedno gostovanje. Kasnije se obratio i na kraju postao svećenik. Trudi se doprijeti do mladih, pa je tako aktivan i na društvenoj mreži TikTok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
@donrokokastelan♬ 秋的思念 – 夜色钢琴曲 – 赵海洋

Podsjetimo, danu prije najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, prethodi Velika subota, kršćanski blagdan, koji zajedno s Velikim četvrtkom i Velikim petkom čini Vazmeno trodnevlje. Velika subota dan je tišine te molitve. Crkva se zadržava kod Gospodinova groba i u molitvi razmišlja o Isusovoj muci, smrti te silasku u podzemlje. Dakle, na Veliku subotu vjernici posjećuju Božji grob u Crkvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version