Svjetski kup u streljaštvu: Miran Maričić 13. u kvalifikacijama, hrvatski predstavnici bez finala

Foto: fah

Nitko od hrvatskih predstavnika koji su se nastupili u kvalifikacijama zračne puške prvog dana natjecanja na drugoj stanici Svjetskog kupa u južnokorejskom Čangvonu nije izborio mjesto u finalu, a najbliži tome bio je Miran Maričić, kojemu je nastup među osmoricom najboljih iz kvalifikacija pobjegao za 0,6 kruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni svjetski juniorski prvak u gađanju zračnom puškom u kvalifikacijama je osvojio 13. mjesto sa 626,4 kruga, a u finale se ulazilo sa 627,0 krugova.

Tek nešto lošiji od Maričića bili su Borna Petanjek i Petar Gorša. Petanjek je sa 625,6 krugova osvojio 19. mjesto, a Gorša je sa 625,3 kruga bio 20.

U finalu su dvostruku pobjedu odnijeli ruski strijelci. Aleksander Drjagin je slavio sa 251,2 kruga i time za 0,2 kruga nadmašio dosadašnji svjetski rekord. Dosadašnji rekorder Vladimir Maslenikov bio je drugi (250,2 kruga), a broncu je osvojio Mađar Istvan Peni (228,5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskoj konkurenciji je od hrvatskih predstavnica najbolja bila Tanja Perec koja je sa 625,4 kruga osvojila 23. mjesto u kvalifikacijama. Za finale je trebalo pogoditi 628,0 krugova. Snježana Pejčić je sa 621,7 krugova bila 55., a Marta Zeljković je imala 62. rezultat kvalifikacija (620,2 kruga).

U kvalifikacijama je Kineskinja Mingyang Wu postavila novi svjetski rekord (629,6 krugova), ali je u finalu završila na četvrtom mjestu. Ipak, zlato je otišlo u Kinu zahvaljujući Ruozhu Zhao koja je sa 252,4 kruga srušila dosadašnji svjetski rekord za finalno natjecanje. Srebro je osvojila Tajvanka Ying-Shin Lin (251,0), a broncu Norvežanka Jenny Stene (229,1).

Svjetski kup u Čangvonu ujedno je i test za Svjetsko prvenstvo koje je na programu početkom rujna ove godine pa su na rasporedu gotovo sve discipline koje se nalaze i u programu SP-a. Hrvatska reprezentacija broj 14 članova, devet strijelaca i pet streljačica. U pušci se natječu Petar Gorša, Borna Petanjek, Miran Maričić, Bojan Đurković i Marin Čerina kod muškaraca te Snježana Pejčić, Tanja Perec, Marta Zeljković i Sandra Pavlić u konkurenciji žena. U trapu će se natjecati Josip Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Marko Germin, a u zračnom pištolju Ante Krišto i Marija Marović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak s kvalifikacijama kreću trapaši, a bit će održano i natjecanja mješovitih ekipa u zračnoj pušci. Hrvatska će imati dvije ekipe u konkurenciji. Jednu će činiti Snježana Pejčić i Petar Gorša, a drugu Tanja Perec i Borna Petanjek.

Discipline u kojima će se natjecati hrvatski reprezentativci na rasporedu su do 27. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.