Svjetski kup, trap: Hrvatski strijelci Anton Glasnović, Marko Germin i Giovanni Cernogoraz bez finala

Foto: fah

Hrvatski strijelci Anton Glasnović, Marko Germin i Giovanni Cernogoraz ostali su bez finala na natjecanju Svjetskog kupa u trapu, kojem je domaćin finski Lahti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbliži finalu bio je Anton Glasnović koji je sa 115 pogodaka u pet kvalifikacijskih serija zauzeo 12. mjesto, a za plasman u finale, među šestoricu najboljih, trebalo je dva pogotka više. Glasnović je posljednjeg, trećeg dana kvalifikacija u dvije serije (50 hitaca) imao samo jedan promašaj, a plasmana u finale koštao ga je loš nastup u petak, kad je pogodio samo 20 od 25 meta.

Marko Germin je nakon dva kvalifikacijska dana bio najbolji hrvatski predstavnik sa 70 pogodaka, ali je u subotu pogodio 43 od 50 meta i na kraju sa 113 pogodaka zauzeo 33. mjesto.

Olimpijski pobjednik iz Londona 2012. Giovanni Cernogoraz je sa 112 pogodaka imao 36. rezultat kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Dvojica najbolje plasiranih strijelaca iz zemalja koji još nisu osigurale mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju će to učiniti u Lahtiju.

Od hrvatskih strijelaca u trapu olimpijsku normu ispunio je Josip Glasnović, tako da Hrvatska ima još jedno mjesto, za koje će se ostali kandidati boriti na još tri natjecanja: ovogodišnjem Europskom prvenstvu u talijanskom Lonatu u rujnu ove godine, završnici Svjetskog kupa u Al Ainu (listopad 2019.) te na EP-u 2020. godine (svibanj) u francuskom Chateaurouxu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.