Site icon narod.hr

Svjetsko prvenstvo, atletika: Sara Kolak ipak nije prebacila normu, koliko joj je potrebno za finale?

Foto: fah

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja i vlasnica najboljeg svjetskog rezultata iz ove sezone, Ludbrežanaka Sara Kolak, hicem od 63,24 metra osvojila je četvrto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini na Svjetskom prvenstvu u Londonu, a 26 centimetara dijelilo ju je od kvalifikacijske norme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemica Kathrina Molitor (65,37 m), Kineskinja Shiying Liu (64,72 m) i Australka Kelsey-Lee Roberts (63,70 m) uspjele su prebaciti normu postavljenu na 63,50 metara te su izborile svoje mjesto u finalu.

U 21.30 sati s natjecanjem započinje druga kvalifikacijska skupina sastavljena od 15 bacačica, među kojima njih devet ima osobne rekorde bolje od kvalifikacijske norme.

Uspije li devet kopljašica iz druge skupine baciti dalje od 63,24 metra, Sara Kolak ostat će bez nastupa u finalu koje je na rasporedu u utorak, 8. kolovoza, s početkom u 20.20 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version