Svjetsko prvenstvo, judo: Bernard Azinović zaustavljen u 2. kolu

Foto: fah

Prvog dana Svjetskog judo prvenstva u Budimpešti hrvatski judaš Bernard Azinović zaustavljen je u drugom kolu u konkurenciji do 60 kilograma, u kojem nije uspio iznenaditi Nijemca Moritza Plafkyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azinović je svoj premijerni nastup na svjetskim prvenstvima otvorio uvjerljivom pobjedom protiv Jordanca Salmana te je ipponom nakon 79 sekundi prošao u drugo kolo.

Tamo ga je čekao Nijemac Plafky, koji je iskoristio nešto slabiji ulazak hrvatskog judaša, nedovoljno kvalitetnu borbu za gard i s tri wazarija prošao dalje.

“Prva borba je bila odlična, ušao sam koncentrirano i odradio kako sam trebao. Protiv Plafkyja sam ušao opreznije, da vidim kakav mu je gard. U drugom dijelu borbe sam bio bolji. To je svakako pokazatelj kako trebam raditi dalje, a svakako da ima još puno prostora za napredak”, rekao je Azinović nakon nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak 29. kolovoza na tatami u Budimpešti izlazi Tena Šikić u kategoriji do 52 kg, a suparnica u prvom kolu joj je 20-godišnja angolska judoka Andreza Antonio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.