Svjetsko zlato koje se čeka 14 godina! Legendarni izbornik Lino Červar vjeruje u Hrvatsku

Foto: fah

Za nekoliko dana u Francuskoj počinje Svjetsko prvenstvo za rukometaše, prije godinu dana Hrvatska je osvojila europsku broncu, no, na Olimpijskim igrama nije bila blizu medalje. S obzirom kako se Svjetsko prvenstvo igra u Francuskoj mnogi će reći kako su Francuzi kao najveća rukometna nacija posljednjih desetak godina favoriti. Gdje je Hrvatska u svemu toma, ima li ova generacija hrvatskih rukometaša, predvođena intrigantnim izbornikom Željkom Babićem, šanse boriti se za sam vrh svjetskog rukometa ili su ta vremena nepovratno prošla?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je vjerovati bivšem hrvatskom izborniku, Lini Červaru, ujedno i najuspješnijem izborniku u hrvatskoj povijesti, ”Kauboji” imaju svoje, Lino tvrdi da će Hrvatska još jednom potvrditi kvalitetu. Iako već dugo nije hrvatski izbornik Lino Červar svakako zna što govori, posljednji je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije koji je s nacionalnom vrstom osvojio svjetsko, a godinu dana kasnije i olimpijsko zlato. Mnogi i danas pamte senzacionalno zlato hrvatske reprezentacije, predvođene Ivanom Balićem, na Svjetskom prvenstvu 2003. godine u Portugalu. Naime, te 2003. Hrvatska je kao potpuni autsajder došla na turnir, a onda je nakon poraza u prvoj utakmici krenula nezaustavljiva serija, kako je prvenstvo odmicalo Hrvatska je rasla i narasla do vrha svijeta. Prošli je 14 dugih godina od posljednjeg svjetskog zlata.

Naravno, treba biti iskren i reći kako danas malo tko vjeruje u zlato, mnogi su skeptični i kad je medalja u pitanju, no, zar slično, pa čak i gore, nije bilo daleke 2003.? Hrvatska je uvijek bila najjača kad su je svi otpisali. U razgovoru za 24 sata to je potvrdio legendarni Mago di Umago, Lino Červar, koji će također u svojstvu izbornika biti aktivni sudionik velikog natjecanja, Od Line nitko ne očekuje medalju u Makedoniji, čiji je izbornik, no, zato se mnogi nadaju da bi Hrvatskoj s Babićem na klupi to moglo uspjeti, uključujući Červara.  Naime, bivši hrvatski izbornik očekuje Makedoniju u drugom krugu, a Hrvatsku na postolju, nevažno na kojoj stepenici.

Červar tvrdi da je hrvatski rukomet u posljednjih dvadeset godina napravio velike stvari, dakako, u te spomenute ”velike stvari” ubraja se i prvo hrvatsko olimpijsko zlato koje su 1996. hrvatski rukometaši predvođeni danas pokojnim Velimirom Kljajićem osvojili u Atlanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lino Červar tvrdi da će Hrvatskoj na SP-u biti potrebna i sreća, koja je uvijek neophodna u borbi za najviše pozicije kad se sastaju momčadi podjednake kvalitete. No, kad su u pitanju favoriti bivši hrvatski izbornik tvrdi da ih je najmanje pet. Kako smo već spomenuli, prvo Francuska, poslije njih Danska i Hrvatska te Njemačka i Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.