Talijani na Rujevici; Sopić: Bit će zahtjevna utakmica

Foto: fah

Zbog reprezentativne stanke prvenstveni nogomet miruje, no ne miruju nogometaši Rijeke koji će danas na Rujevici od 17 sati odigrati prijateljsku utakmicu s Udineseom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Utakmica će nam najviše poslužiti da neki igrači dobiju veću minutažu. S druge strane je sjajan protivnik, uvijek je lijepo mjeriti se s jednakim ili boljim od sebe da vidiš gdje si, rekao je trener Riječana Željko Sopić za službenu klupsku stranicu.

Riječani su vodeća momčad SuperSport HNL-a, a prvu poziciju preuzeli su od Hajduka svladavši Splićane u Jadranskom derbiju. Talijanski prvoligaš u novoj sezoni Serie A ne briljira, tek je na 17. mjestu.

– Udinese igra s tri u zadnjoj liniji i s obzirom da smo imali prilike pogledati neke utakmice, veliko je iznenađenje da nemaju još nijednu pobjedu u prvenstvu ove sezone. Bez obzira na trenutni plasman Udinese je momčad europskog kalibra i bit će zahtjevna utakmica, rekao je strateg Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pripremio sam se za Udinese kao za svaku utakmicu. Nisu loši, ali ove sezone jednostavno nisu uspjeli realizirati veliki broj šansi. Bit će nam to trening za utakmicu protiv Istre 1961 u Puli sljedećeg vikenda.

“Lijepo je biti na vrhu, ali…”

Nakon deset odigranih utakmica Rijeka je na vrhu prvenstvene ljestvice s 22 boda, jednim više od Hajduka, a treći Dinamo ima 19 bodova i utakmicu manje.

– Prvenstvo je dugo i zahtjevno, naravno da godi da si na prvom mjestu, ali još je 26 utakmica pred nama. treba ostati jak u glavi i s dvije noge na zemlji, poručio je Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.