Talijanski izbornik: ‘Ne moramo se bojati Španjolske’

epa11007967 (L-R) Italy's head coach Luciano Spalletti, Albania's head coach Sylvinho, Croatia's head coach Zlatko Dalic and Spain's head coach Luis de la Fuente of Group B pose next to the trophy during the UEFA EURO 2024 final tournament draw at the Elbphilharmonie in Hamburg, Germany, 02 December 2023. The UEFA EURO 2024 will take place in Germany from 14 June to 14 July. EPA/FILIP SINGER

Hrvatska se remijem protiv Albanije (2:2) dovela u izuzetno tešku situaciju uoči završnog kruga grupne faze Europskog prvenstva te utakmice protiv Italije. Vatreni više nemaju izbora, Italiju se mora pobijediti ako se želi u osminu finala, no neće biti lako. Italija je ipak aktualni prvak Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga na rasporedu je veliki derbi između Italije i Španjolske, Hrvatskoj bi odgovaralo sve osim remija, iako bi i s remijem Vatreni prošli pod uvjetom da pobjede Italiju te da Španjolska ne izgubi od Albanije.

“Španjolska je sjajna, ali nikako u tolikoj mjeri jaka da se moramo bojati”, rekao je Luciano Spalletti, izbornik talijanske nogometne reprezentacije uoči derbija sa Španjolskom, derbija koji bi mogao odlučiti pobjednika skupine B.

“Mi ćemo pokušati odigrati na tragu onoga što smo odradili protiv Albanije. Dakako, Španjolska je jači suparnik i mi se želimo testirati protiv vrhunskih reprezentacija. Upravo takva Španjolska i jest, kako pojedinačno, tako i momčadski, a nama će nakon tih 90 minuta biti jasnije gdje pripadamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu odmah najaviti da sigurno nećemo sjediti u svom šesnaestercu i čekati. Tada smo osuđeni na poraz. Mi smo momčad koja voli posjed i pritisnut ćemo koliko god se bude moglo. No, da će naš vratar i obrana patiti u nekim trenucima, to sigurno“, kazao je Spalletti te je dodao:

”Španjolski nogometni stil je napadačka igra. Oni su danas i izravniji u svojim napadima nego li ranije. Meni se sviđa kako igraju. Što god da se dogodilo tijekom susreta moja Italija će pokušati što više igrati nogomet. Vjerojatno mogu najaviti i veći broj okomitijih lopti nego li u prvom susretu”.

Podsjetimo, obje su reprezentacije u susretima prvog kola skupine B ostvarile pobjede. Španjolska je svladala Hrvatsku, dok je Italija bila bolja od Albanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.