Site icon narod.hr

Talijanski mediji: Dalić šalje Brozovića i Perišića na klupu

hrvatska

Hamburg, 19.06.2024. - Utakmica 2. kola skupine B nogometnog Europskog prvenstva između Hrvatske i Albanije. Na fotografiji Ante Budimir. foto HINA/ Damir SENČAR/ es

Hrvatska u ponedjeljak s Italijom igra ključnu utakmicu za rasplet naše avanture na Euru.
Razočaranje viđenim u prva dva kola je veliko, no pobjeda nad Talijanima bi, osim osiguranja plasmana u osminu finala, donijela i povratak samopouzdanja Dalićevim trupama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski Sky javlja kako izbornik to misli postići određenim promjenama, a najviše se ističe kako bi Luka Sučić i Mario Pašalić, koji su se iskazali u drugom poluvremenu protiv Albanije, donijevši polet i okomitost, trebali upasti u početnih 11 umjesto Marcela Brozovića i Ivana Perišića.

– Zlatna generacija koja je Hrvatsku dovela u vrh svjetskog nogometa želi ostvariti podvig protiv Italije. Skupina predvođena 39-godišnjim Lukom Modrićem pokušat će pokazati da još ima što za reći i iskupiti se za dvoboje sa Španjolskom i Albanijom, piše novinar Paolo Aghemo i nastavlja:

– Od rasplamsane i vatrene Hrvatske nije bilo ni traga. Zbog toga će biti nekih promjena u sastavu protiv Italije, koristeći svježinu onih koji su manje igrali. Brozovićevo mjesto trebao bi preuzeti Luka Sučić, 21-godišnji dragulj Salzburga, piše Talijan i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Gvardiola će pomaknuti ulijevo, Perišića vratiti na klupu, a u sredini obrane bi opet Pongračić mogao dobiti priliku sa Šutalom.

Po talijanskoj informaciji, to bi značilo vjerojatno i postavljanje Modrića na defanzivniju poziciju u veznom redu, na kojoj bi operirao zajedno s Kovačićem, a izgledan je i povratak Josipa Stanišića u momčad umjesto Juranovića, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version