Talijanski stručnjak Roberto Mancini na Milanovom radaru, Sevilla želi Mazzarrija?

Foto: fah

Talijanski stručnjak Roberto Mancini sve je nezadovoljniji na klupi Zenita i nagađa se kako bi se morao vratiti u domovinu i to kao trener Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mancini je Zenit preuzeo u srpnju ove godine potpisavši ugovor do 2020. uz godišnju plaću od čak osam milijuna eura. Međutim, prema pisanju Gazzette dello Sport Mancini nije sretan u Rusiji i zaintrigirala ga je mogućnost da preuzme Milan, nakon što je na klupi gradskog suparnika Intera osvojio tri naslova prvaka.

Gazzetta navodi kako su direktori “Rossonera” Marco Fassone i Massimiliano Mirabelli posjetili Mancinija u St Peterburgu i ponudili mu priliku da izgradi ‘novi, veliki’ Milan. Mancini je vodio Inter u dva navrata, od 2004. do 2008. godine, te od 2014. do 2016. godine, a trenirao je i Fiorentinu, Lazio, te Manchester City.

Mancini bi trebao naslijediti Gennara Gattusa koji nije uspio ‘probuditi’ momčad nakon što je početkom prosinca sjeo na klupu umjesto Vincenza Montelle. Gattuso je na klupi Milana debitirao 3. prosinca u remiju protiv fenjeraša Beneventa (2-2). Potom je u Europskoj ligi izgubio na Rujevici od Rijeke (0-2), u prvenstvu pobijedio Bolognu (2-1), a u Kupu Veronu (3-0). Uslijedila su dva ligaška poraza od Verone (0-3) i Atalante (0-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi posao uskoro bi mogao dobiti i Walter Mazzarri za čije usluge se zainteresirala Sevilla. Vodstvo španjolskog prvoligaša je 22. prosinca uručilo otkaz Eduardu Berizzi točno tjedan dana nakon što se ovaj argentinski stručnjak vratio na klupu nakon što se podvrgnuo uspješnoj operaciji odstranjenja raka prostate.

Berizzo je početkom studenoga saznao kako boluje od raka prostate koji mu je otkriven u ranoj fazi. Vrlo brzo je operiran i nakon što se oporavio ekspresno se vratio na klupu. No, momčad nije ostvarila niti jednu pobjedu u posljednje četiri utakmice, a nakon 1-3 poraza na gostovanju od Real Sociedada u srijedu vodstvo kluba odlučilo se na trenersku smjenu.

Kao njegov nasljednik najglasnije se spominje Talijan Mazzarri koji je bez posla od svibnja ove godine kada je dobio otkaz u Watfordu. Mazzarri je tijekom karijere vodio Inter, Napoli, Sampdoriju, Regginu i Livorno. Španjolski mediji navode kako su kandidati za klupu andaluzijskog kluba i Nijemac Thomas Tuchel te bivši trener Malage Javi Garcia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.