Teatralni Mourinho i njegova opravdanja: ‘Nemamo dovoljno bijesnih pasa’

Foto: fah

Manchester United ponovno je kiksao u domaćem prvenstvu, s obzirom na rezultate ni ove godine jedan od najpoznatijih klubova na svijetu neće se boriti za naslov u Premiershipu. Težak je to udarac za navijače kluba s Old Trafforda, više se očekivalo od skupo plaćenog trenera, portugalske trenerske zvijezde, Jose Mourinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto objašnjenja Mourinho poslije svakog lošijeg rezultata, a njih ove sezone nije malo, traži opravdanja. Nakon utakmice i pobjede od 1:0 protiv Young Boysa na Old Traffordu u Ligi prvaka Mourinho je teatralno bacio stalak za boce s vodom, naravno, nije ga on kupio pa ga i može tako bacati.  O njegovoj teatralnosti pisali su svi otočki mediji.

Poslije remija sa Southamptonom (2:2) u gostima, u domaćem prvenstvu, Mourinho, je stavio ruke na lice kako bi pokazao nezadovoljstvo rezultatom te na neki način očaj. Nakon utakmice Mourinho je ponudio svoje ”objašnjenje” i novo opravdanje.

“Izgubili smo mnogo lopti na sredini terena, a kada je tako, onda je jako teško imati tečnost u igri. Moji igrači ne shvaćaju da je jednostavnost ustvari genijalna, nego nastavljaju komplicirati. Dobro smo se vratili na 2:2, to je sjajan primjer kako se igrači bore do svojih limita. Rashford, Jones i mnogi drugi pokazali su poštovanje prema dresu, prema klubu”, poručio je portugalski trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Približava se zimski prijelazni rok, treba li Unitedu novo zvučno pojačanje, govori se i o Ivanu Perišiću? Jasno je, tvtrdi Mourinho, da njegovoj momčadi nedostaje agresivnosti na sredini terena.

Kod prvog gola nismo dovoljno pritiskali loptu. Nemamo dovoljno bijesnih pasa – onih koji grizu loptu i pritišću cijelo vrijeme…”

Podsjetimo, Manchester United s 22 boda trenutno zauzima tek sedmo mjesto u engleskom prvenstvu, zaostaje čak 16 bodova iza vodećeg Manchester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.