Teška misija novog hrvatskog košarkaškog izbornika: ‘Vratio sam se jer sam želio kvalitetniji obiteljski život’

Foto: hks-cbf.hr

Ivica Skelin novi je izbornik hrvatskih košarkaša, nakon poraza od Rusije u osmini finala EuroBasketa Savez se odlučio na promjene. No, jesu li doista sa Skelinom, inače trenerom KK Splita, došle te promjene s obzirom kako se radi o čovjeku koji je bio pomoćnik bivšeg izbornika Aleksandra Petrovića u dva mandata? Navodno su uz Skelina u užem izboru bili Veljko Mršić te Dražen Anzulović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skelin je široj javnosti relativno nepoznat, no, kolege treneri hvale ga kao velikog radnika s velikim stručnim znanjem, koji je po samom dolasku najavio pomlađivanje reprezentacije.  Pred novim izbornikom težak je zadatak, neki će reći nemoguća misija, s obzirom kako mora izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu za dvije godine i to kroz kvalifikacije bez NBA zvijezda, dakle, bez Darija Šarića, Bojana Bogdanovića, Bendera…

Kvalifikacije počinju već u 11. mjesecu. Hrvatska se pored Nizozemske, Italije i Rumunjske te potom Litve, Poljske i Mađarske mora plasirati na SP, nimalo jednostavan zadatak. Prvi su na redu Nizozemci.

“Za prvu utakmicu protiv Nizozemaca imat ćemo samo tri treninga i neće biti nimalo lako učiniti da ta momčad tako brzo profunkcionira. Riječ je o sastavu koji će prvi put biti skupa i mi taktički moramo početi od nule. Sretna je okolnost što sam ja radio u Nizozemskoj pa znam te igrače, a nekima sam bio i trener”, rekao je Skelin za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novom izborniku, naravno, nije niti će biti lako, ostaje na klupi Splita, a istovremeno će voditi reprezentaciju kroz možda i najteže kvalifikacije u povijesti za našu nacionalnu momčad, koje dolaze poslije teškog i neočekivanog poraza od Rusije u osmini finala Europskog prvenstva.

“Budući da sam istodobno i trener Splita, dan mi je posve rasprodan i ja se samo nadam da će ova medijska pažnja uskoro prestati jer ovakvim tempom neću dugo izdržati”, kazao je Skelin te je dodao:

“Kuća mojih roditelja bila je sto metara od Gripa koje su za mene bile “dvor”, to jest dvorište u kojem sam se ja igrao. Ja sam na Gripe počeo odlaziti još i prije nego što sam krenuo u osnovnu školu, kao vrtićanac, jer je legendarna čistačica teta Stana bila moja susjeda. Kada ne bih imao što raditi, ja bih prešao cestu i gledao što se zbiva u dvorani, a tamo je uvijek bilo zanimljivo…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Skelin komentirao je i tvrdnje nekih medija kako ga je splitski lobi progurao za izbornika:

” Meni je smiješno kada danas čujem da se u kuloarima priča da je neki splitski lobi mene izgurao na mjesto izbornika. Ako je tako, zašto sam s 27 godina morao otići u inozemstvo gdje sam, izuzev jedne sezone, proveo razdoblje između 2001. i 2014.? Gdje je tada bio taj splitski lobi? Ja ne pripadam nikakvoj struji jer volim biti neovisan pa me valjda zato  nitko nikad i nije gurao. Iz Nizozemske se vratio jer je poželio kvalitetniji obiteljski život. Vratio sam se u Split jer nisam više htio biti Skype-tata, no tada se dogodilo da mi je Split ponudio posao pa sam mogao biti kući i raditi. Poklopilo se i to da je supruga Marina, koja je defektologinja, dobila posao mjesec dana prije mene pa smo sada svi na okupu, mi roditelji i naše kćeri 14-godišnja Luna i 10-godišnja Maša…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.