Teška ozljeda Dragana Bendera, propustit će kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre

epa07241176 Phoenix Suns forward Dragan Bender warms up before the match between the Boston Celtics and the Phoenix Suns at the TD Garden in Boston, Massachusetts, USA, 19 December 2018. EPA/CJ GUNTHER SHUTTERSTOCK OUT

Pred vratima su Ljetne olimpijske igre, hrvatski ljubitelji sporta, košarke pogotovo, nadaju se da će na OI u Tokiju biti i hrvatska košarkaška reprezentacija, koja mora proći prije toga teške kvalifikacije. Nažalost, uoči kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre jedan hrvatski košarkaški reprezentativac izbačen je iz stroja, naime, teško se ozljedio Dragan Bender.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ovih dana traje završnica košarkaškog prvenstva Izraela, favorit za naslov prvaka je, kao i uvijek, Maccabi Tel Aviv. Za spomenuti klub igraju dvojica hrvatskih reprezentativaca, jedan od njih je već spomenuti Dragan Bender, koje se teško ozljedio u prvom susretu četvrtfinala. Hrvatski košarkaš je morao napustiti igru prvom poluvremenu, svima je bilo jasno kako se radi o ozljedi koljena, no malo je tko vjerovao da će dijagnoza biti toliko poražavajuća, Bender je ”zaradio” puknuće prednjih križnih ligamenata. To je pokazala magnetska rezonanca na koju su ga odveli klupski liječnici.

Pred Draganom Benderom je operacija te oporavak koji će trajati više mjeseci, dakle, nema dvojbe, propustiti će kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, turnir će započeti 29. lipnja u Splitu. Dakle, ako će se Hrvatska plasirati na OI Bendera vrlo vjerojatno tamo neće biti.

Recimo kako je Maccabi dobio utakmicu rutinski 67-56 te je tako poveo u četvrtfinalnoj seriji, a prvo ime utakmice bio je drugi Hrvat, Ante Žižić, koji je zabio 20 koševa te je pritom zabilježio pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.