Site icon narod.hr

Teško se može govoriti o pojačanjima: Dinamo popunjava redove, a što je s Markom Pjacom?

Foto: fah

Iako jesenski dio sezone još uvijek nije završen, a pred plavima je još jedna utakmica odluke u Ligi prvaka, ovog puta protiv Manchester Cityja na Maksimiru, Dinamo se već priprema za proljeće. Naravno, očekuju u Dinamu da će zaigrati u Europi i na proljeće, bilo da se radi o Europskoj ligi, što je realnije, bilo da govorimo o osmini finala Lige prvaka.  Sve će se znati već za nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo, dakle, popunjava redove, jer ako vi prodate, u zimskom ili ljetnom prijelaznom roku sasvim svejedno, stožerne igrače poput Olma, Oršića, Petkovića, Perića, Ademija…, tko se već sve spominje u kontekstu odlaska, a istovremeno angažirate dva-tri mlada igrača iz Prve hrvatske nogometne lige teško se može govoriti o pojačanjima, barem u skorije vrijeme. Naime, vjerojatno će neki od igrača koje će Modri dovesti iz HNL-a dokazati svoju kvalitetu, uostalom, bilo je dosta takvih slučajeva, no, Dinamu pojačanja trebaju odmah kako bi ostali koliko-toliko konkurentni u europskim kupovima. Nema Dinamo vremena čekati. Mukotrpno su plavi gradili status kakav su zaslužili tek nakon dolaska Nenada Bjelice, status kluba koji u Europi nije kanta za napucavanje, čak i ako gostuje na Etihadu.

Zanimljivo, nakon što su gotovo svi mediji pisali o povratku Marka Pjace u Dinamo odjednom odjednom je priča o dolasku povremenog reprezentativca izgubila na zamahu. Pjaca je trebao biti najveće, usudili bi se reći i jedino pravo, pojačanje Dinama u zimskom prijelaznom roku. Zašto je sve stalo, barem za sada? Naime, neće to ići tako lako kako se možda činilo s obzirom da Pjaca praktički ne igra. Bez obzira na to povratak nekoć najvećeg talenta hrvatskog nogometa, ”hrvatskog Ronalda”, skup je posao i nije sigurno da će Dinamo ući u to.

Dinamo je, dakle, zanimanje pokazao za igrače uz HNL-a, naime, i dalje je na meti Kristijan Lovrić iz Gorice, kojeg navodno želi i Hajduk. Nije nemoguće da Lovrić već za mjesec i nešto dana završi u Dinamu. Plavi ga, za razliku od Hajduka, mogu platiti.  Spominje se još nekoliko igrača iz Prve hrvatske nogometne lige, poput Mihaela Žapera i Boška Šutale iz Osijeka te mladog nogometaša Rijeke Ivana Lepinjice.  Dakle, Modri pod kontrolom žele držati sve ono što je u HNL-u najbolje a da još uvijek ne igra u Dinamu.  Koliko je to dobro za hrvatski nogomet, za hrvatsko prvenstvo koje će i ove sezone biti lišeno svake neizvjesnosti barem kad je borba za naslov prvaka u pitanju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version