Težak put do Olimpijskih igara: Hrvatsku užas tek čeka u Francuskoj od 17. travnja

epa08167331 Spain's Viran Morros de Argila (L) in action against Croatia's Igor Karacic (C) during the Men's European Handball Championship final match between Spain and Croatia in Stockholm, Sweden, 26 January 2020. EPA/ANDERS WIKLUND SWEDEN OUT

Hrvatska osvajanjem srebra nije uspjela izboriti Olimpijske igre u Tokiju. Dosad je pet reprezentacija osiguralno nastup, a 12 će ih nastupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je nastup na kvalifikacijskom turniru osigurala šestim mjestom na SP-u, a u njemu će igrati Norveška (2. na SP-u – domaćin skupine), Francuska (3. na SP-u – domaćin skupine), Njemačka (4. na SP-u – domaćin skupine), Švedska (5.) i Španjolska (7. na svijetu, ali su izborili Igre osvajanjem Eura).

Olimpijske igre osigurat će prve dvije reprezentacije iz svake od tri kvalifikacijske skupine, a Hrvatska će ga tražiti u Francuskoj u društvu domaćina, drugoplasirane reprezentacije s prvenstva Afrike te protiv Portugala od 17. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.