Site icon narod.hr

Težak udarac za reprezentativnu košarku: Olimpijske igre bez najvećih NBA zvijezda, što će biti s Bogdanovićem, Šarićem…?

epa06185367 Fernando San Emeterio (C) of Spain in action against Croatian players Dragan Bender (R) and Bojan Bogdanovic (L) during the EuroBasket 2017 group C match between Croatia and Spain in Cluj Napoca, Romania, 05 September 2017. EPA/ROBERT GHEMENT

Prema svemu sudeći košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine mogao bi biti znatno oslabljen. Naime, očekuje se da neće biti najvećih zvijezda, odnosno igrača koji igraju u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, NBA ligi. Naime, NBA povjerenik Adam Silver, izjavio je da se najjača košarkaška liga najvjerojatnije neće prekidati zbog Olimpijskih igara, što je težak udarac za košarku, ali i hrvatsku košarkašku reprezentaciju, koja se još uvijek nije uspjela plasirati na Olimpijske igre, no ako i uspije napraviti takav podvig bez igrača koji igraju NBA ligu, poput Bogdanovića, Šarića i ostalih šanse za ozbiljniji plasman su nam minimalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Olimpijske igre trajat će od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021., a s obzirom da će nova sezona NBA početi u siječnju, upravo u tom razdoblju igrat će se play-off što znači da mnoge od reprezentacija neće moći računati na svoje najbolje igrače. Pitanje je zapravo hoće li u play offu igrati i hrvatski igrači, odnosno, hoće li se njihovi klubovi plasirati u play off?

“Razmišljamo o prekidu sezone, ali ako sezonu započnemo sa zakašnjenjem, što je izgledno, malo je vjerojatno da ćemo moći prekinuti ligu za vrijeme Olimpijskih igara”, rekao je Silver te je dodao:

“To ne bi bilo zaustavljanje na neko kraće razdoblje, odnosno na razdoblje trajanja Olimpijskih igara u Tokiju. Reprezentacije imaju pripreme, igračima treba odmor”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, povjerenik NBA lige nije zabrinut za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, no zato je zabrinut, barem tako tvrdi, zbog ostalih reprezentacija.

“Mi imamo toliko nevjerojatnih igrača od kojih možemo sastaviti sjajnu reprezentaciju. Zabrinut sam za neke druge reprezentacije čiji najbolji igrači igraju u našoj ligi. Njihov izostanak bi svakako napravio veliku razliku u kvaliteti njihovih reprezentacija”, zaključio je Adam Silver.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version