Tiger Woods odustao od Ryder Cupa

Tiger Woods, jedan od najboljih igrača golfa svih vremena, zbog tegoba s leđima odustao je od mogućeg nastupa za američku reprezentaciju u srazu s najboljim europskim golferima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč Woodsovim lošim nastupima na posljednjim velikim turnirima, British Openu i PGA Championshipu, američki izbornik Tom Watson razmišljao je o uvrštavanju bivšeg “broja 1” u reprezentaciju koja će se boriti za preotimanje Ryder Cupa od Europljana.

Ryder Cup je vrlo cijenjeno natjecanje među golferima, koje je na rasporedu svake dvije godine, a čija povijest seže od 1927. godine. Amerikanci su u početku natjecanja bili znatno uspješniji, ali od 1995. godine, na prethodnih devet izdanja, pobijedili su samo dvaput. Zanimljivo, Amerikanci su posljednji put slavili 2008. godine, jedini put od 1997. kad u sastavu nije bilo Woodsa koji se tada oporavljao od operacije koljena.

“Iako mi je iznimno drago što me Tom imao u vidu kao svoj izbor, moram odustati od mogućeg nastupa. Liječnici i fizioterapeuti su mi rekli da moji mišići leđa trebaju liječenje i oporavak. Stoga su mi savjetovali da prestanem s igrom i treninzima. Iznimno sam razočaran što ne mogu nastupiti. Ryder Cup je isuviše značajno natjecanje da bih u njemu nastupio nespreman i onemogućen da dam svoj maksimum za reprezentaciju. Navijat ću za našu reprezentaciju. Mislim da imamo odličnu momčad”, napisao je Woods u priopćenju za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi kriterij za ulaz u reprezentacije su američka i europska ljestvica najboljih golfera, a po njemu se biraju devetorica igrača. Izbornici, američki Tom Watson i europski Jose Maria Olazabal, sami odlučuju o još trojici igrača do konačnog broja od 12 koliko ih čini svaku reprezentaciju.

“Naravno da sam razočaran što nemam mogućnost uvrstiti Tigera Woodsa u reprezentaciju. No, dajući mi do znanja da nije u stanju nastupiti, još je jednom pokazao svoju veličinu”, prokomentirao je Woodsovu odluku američki izbornik Watson.

Ovogodišnje, 40. izdanje Ryder Cupa održat će se od 26. do 28. rujna na igralištu Gleneagles u Škotskoj, a europsku reprezentaciju će predvoditi najbolji igrač svijeta, sjevernoirski golfer Rory McIlroy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.