Tko je bolji ? Ronaldo, Salah, Džeko ili Lewandowski

Foto: fah

Polako ulazimo u završnicu Lige prvaka. Ispred nas su polufinalni susreti, a sva pažnja javnosti uperena je prema četvorici sjajnih napadača – Cristianu Ronaldu, Mohamedu Salahu, Edinu Džeki i Robertu Lewandowskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu će se radovati samo jedan. Ronaldo je do sada četiri puta slavio u elitnom natjecanju ‘Starog kontinenta’. Tri puta s Real Madridom (2014, 2016, 2017), a jednom u dresu Manchester Uniteda (2008). Sada lovi petu europsku krunu čime bi se sasvim približio Franciscu Gentu koji je rekorder sa šest titula prvaka Europe. Svih šest osvojio je u dresu ‘Kraljevskog kluba’ (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966).

Za Lewandowskog, Džeku i Salaha bila bi to prva europska klupska titula. Lewandowski je igrao jedno finale, 2013. u dresu Borussije Dortmund, no u finalu je slavio njegov sadašnji klub Bayern.

Sva četvorica ove sezone igraju sjajno. Ronaldo je ove sezone u svim natjecanjima zabio čak 42 gola, Salah za Liverpool gol manje, Lewandowski je postigao 39, a Džeko 20 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je njihova usporedba u Ligi prvaka ove sezone. Ronaldo je najefikasniji sa 15 golova. Portugalac je odigrao i najviše minuta (900) i uputio najviše udaraca (65).

Salah, koji je najmlađi u ovom kvartetu sa 25 godina, je bio najbrži (33 km/h), a najviše golova je zabio lijevom nogom (7).

USPOREDBA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj minuta u LP ove sezone

Cristino Ronaldo (Real Madrid) – 900
Edin Džeko (Roma) – 898
Robert Lewandowski (Bayern) – 775
Mohamed Salah (Liverpool) – 734

Broj golova u LP ove sezone

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristino Ronaldo (Real Madrid) – 15
Mohamed Salah (Liverpool) – 8
Edin Džeko (Roma) – 6
Robert Lewandowski (Bayern) – 5

Najbrži šprint

Mohamed Salah (Liverpool) – 33 km/h
Edin Džeko (Roma) – 32 km/h
Cristino Ronaldo (Real Madrid) – 31 km/h
Robert Lewandowski (Bayern) – 29 km/h

Broj udaraca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristino Ronaldo (Real Madrid) – 65
Robert Lewandowski (Bayern) – 36
Mohamed Salah (Liverpool) – 34
Edin Džeko (Roma) – 28

Ukupan broj nastupa u LP

Cristino Ronaldo (Real Madrid) – 154
Robert Lewandowski (Bayern) -70
Edin Džeko (Roma) – 49
Mohamed Salah (Liverpool) – 35

Ukupan broj golova u LP

Cristino Ronaldo (Real Madrid) – 121
Robert Lewandowski (Bayern) – 45
Mohamed Salah (Liverpool) – 15
Edin Džeko (Roma) – 15

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.