Site icon narod.hr

Tko god birao i kako god birao Luka Modrić je najbolji!

Foto: fah

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, dobio je još jedno veliko priznanje. Jedno od brojnih u nizu za igrača koji je u protekloj 2018. osvojio na individualnoj razini gotovo sve što se moglo osvojiti. Nitko, nikada, kada govorimo o individualnim nagradama, u jednoj godini nije uspio to što je pošlo za nogom Luki Modriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Modrić je proglašen najboljim igračem Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, na turniru na kojem je Hrvatska osvojila povijesno drugo mjesto, nakon toga u izboru UEFA-e proglašen je za najboljeg igrača Europe, nešto kasnije i najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e. Naposljetku je osvojio i najveću individualnu nagradu za jednog nogometaša, zasluženo mu je pripala Zlatna lopta France Footballa. Treba li reći kako je Luka Modrić proglašen i za najboljeg sportaša Hrvatske?

Drugim riječima, tko god birao, o kojem se god izboru radilo, hrvatski kapetan Luka Modrić je najbolji.

Ovog puta dobio je priznanje od onih najvažnijih, onih zbog kojih se nogomet i igra – navijača. Naime, navijači su na internetskom portalu UEFA-e glasovali za najbolju momčad u 2018. godini. U glasovanju je sudjelovalo oko milijun i 800 tisuća posjetilaca UEFA-ine stranice, a najviše glasova dobio je Modrić (115.440), a iza njega su završili Cristiano Ronaldo (108.423) i Lionel Messi (107.326), prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju momčad UEFA za 2018. godinu čine vratar Marc-André ter Stegen (Barcelona, 51.307 glasova), braniči su Sergio Ramos (Real Madrid, 83.749), Virgil van Dijk (Liverpool, 77.890), Raphaël Varane (Real Madrid, 75.658) te Marcelo (Real Madrid, 102.932), vezni red čine Luka Modrić (Real Madrid, 115.440), N’Golo Kanté (Chelsea, 89.307) i Eden Hazard (Chelsea, 97.613), a napadači su Kylian Mbappé (PSG, 65.098), Lionel Messi (Barcelona, 107.326) i Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus, 108.423).

Iza Luke Modrića, ali i iza hrvatskog nogometa, najuspješnijih je, povijesnih 12 mjeseci. Luka je odigrao 2018. za pamćenje, s reprezentacijom je na SP-u osvojio srebro, s Realom Ligu prvaka i klupsko svjetsko prvenstvo, u finalu tog prvenstva Luka je jednom riječju – briljirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version