Tko je Damir Škaro, poznati hrvatski sportaš i sudionik Domovinskog rata optužen za silovanje?

Foto: Snimka zaslona

Damir Škaro, poznati je hrvatski sportaš, bivši olimpijac, bivši saborski zastupnik, publicist, znanstvenik, gospodarstvenik, inače poznat po svojoj dugoj i uspješnoj boksačkoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na bojištu…

Ono što se o Damiru Škari malo zna zapravo je činjenica da je u jesen 1991. godine tijekom velikosrpske agresije obilazio sa Hrvatskom sportskom satnijom bojišta i hrvatske branitelje, bio je i u Komarovu nedaleko Siska. Radi se o mjesto s prve linije, koje je, uz Sunju, bilo prva linija obrane Siska.

I u ringu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratimo se sportskoj karijeri Damira Škare, u svojoj je karijeri, odradio 450 mečeva, 350 pobjeda zaradio je nokautom tek je 12 puta poražen, što dovoljno govori o kakvoj se dugoj te uspješnoj karijeri radilo.

I na fakultetu...

Damir Škaro je diplomirao  na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1994. godine, gdje je tri godine kasnije obranio magistarski rad, na temu „Politički marketing“. Doktor znanosti postao je 2009. g. na području Ekonomike poduzetništva, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionik pet Olimpijskih igara

Škaro je sudionik čak pet Olimpijskih igara, na tri je sudjelovao kao natjecatelj, bilo je to tijekom osamdesetih – u Moskvi, Los Angelesu i Seulu te na dvije, u Barceloni 1992. ( prvi nastup Hrvatske, slobodne i međunarodno priznate ) te Atlanti 1996. u službenoj delegaciji HOO-a.

Brojna priznanja i nagrade…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavimo sada na stranu politiku, sve što se posljednjih sati događa, Damir Škaro jedna od ikona hrvatskog sporta s obzirom da je bio čak šest puta državni prvak, a prvak Balkana bio je davnih osamdesetih, 1983. i 1984. godine. Osvojio je i srebrnu medalju na Svjetskom kupu u Beogradu u godini Univerzijade održane u Zagrebu 1987. godine.

Naravno, ne smije se zaboraviti ni činjenica da je dobitnik i prestižne nagrade ”Franjo Bučar” koju mu je Republika Hrvatska 2007. g. dodijelila za iznimna sportska dostignuća i doprinos razvoju sporta.

Osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u SAD-u 1986, zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 1987. g. te brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seoulu (J. Koreja) 1988. g. u poluteškoj kategoriji, pa potom na vrhuncu slave, završava bogatu sportsku karijeru.

I u politici kao zastupnik HDZ-a…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škaro se našao i u politici. Naime, kako je sam svojedobno rekao, tako je želio dati svoj doprinos demokratskim procesima u Hrvatskoj, a bivši je saborski zastupnik Hrvatske demokratske zajednice, bilo je to u u trećem sazivu Hrvatskog sabora 1995. gpdine. dužnost saborskog zastupnika obnašao je četiri godine, i bio je aktivni član dva Saborska odbora.

Sudionik Domovinskog rata…

Kako smo već spomenulo Škaro je sudjelovao u Domovinskom ratu te je bio organizator i Zapovjednik Sportske satnije, a nositelj je i Spomenice Domovinskog rata 1991.-1992. godine. Spomenuli smo Komarevo? Naime, Komarevo, i još neka mjesta u tom dijelu Hrvatske, posjetio je zajedno s Jurom Stublićem, Brankom Cikatićem i drugima, u vrijeme najžešćih napada velikosrpskih teorista. Zanimljivo, tada je u Komarevo s nekoliko hrvatskih sportaša i glazbenika došao i Anto Nobilo.

I poduzetnik…

Poznati hrvatski sportaš našao se i u poduzetničkim vodama, naime, bio je direktor  nekoliko poduzeća, zadnjih 12 godina obnaša dužnost predsjednika ”Autokluba Siget”, a tek 2016. g. po prvi puta izabran je za člana Upravnog odbora HAK-a.

Dugi niz godina predsjednik je nekoliko boksačkih i nogometnih klubova, a dužnost glavnog tajnika Hrvatskog kluba olimpijaca obnaša već 14 godina.

Objavljivao i knjige…

Objavio je i 3 samostalne knjige – „Marketing u politici 21. stoljeća“ 1999. g., „Velikani hrvatskog sporta“ 2001. g. i ”Management Olimpijskih igara” 2012. g. i jednu zajedničku s Akademikom Vladimirom Stipetićem naziva ”Sport u vremenu globalizacije” 2016. g.’, objavljeno je na stranicama AK Sigeta.

I na kraju optužbe za silovanje…

Bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu Damir Škaro uhićen je u srijedu ujutro slijedom, kako navode mediji, prijave za silovanje zaposlenice u Autoklubu Siget, gdje je on predsjednik, doznaje se od odvjetnice žene koja tereti Škaru.

Škaro je uhićen jutros, policija je obavijestila žrtvu jer je to dužna napraviti”, rekla je zagrebačka odvjetnica Morana Rabar Hini, dodavši da se silovanje dogodilo jedne subote početkom kolovoza.

U zagrebačkoj policiji nisu željeli govoriti o tom slučaju niti su htjeli potvrditi da je itko uhićen zbog silovanja, uz objašnjenje da se takvi podaci ne iznose u javnost zbog zaštite žrtve.

Bivši saborski zastupnik HDZ-a Damir Škaro uhićen na granici zbog optužbi za silovanje i prijetnje

Mediji su objavili da je Škaro, koji je navodno uhićen na ulasku u Hrvatsku iz BiH, za svog branitelja angažirao odvjetnika Krešimira Krsnika koji je Hini kazao da ne može ništa reći i da nema punomoć.

Ispovijest spomenute žene u javnost je dospjela zahvaljujući najavi prve ovosezonske emisije ‘Provjereno’ Nove TV.

“On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja šta govorit da prekine, ja ću radit šta ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te“, prepričala je žena za ‘Provjereno‘.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.