Sramotan poraz od Gzire i ispadanje iz Europe: Torcidi kriva i UEFA

Foto: fah

Nogometaši Hajduka na sramotan su način ispali iz Europe već sredinom srpnja. Naime, prvi prvak slobodne Hrvatske poslije pobjede u prvoj utakmici na Malti od 2:0 bili su apsolutni favoriti uoči uzvrata na Poljudu, a krenulo je dobro, okupilo se 20 000 gledatelja, Hajduk je poveo, a onda je primio tri gola u relativno kratkom roku i – zasluženo ispao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je kriv?

Ako pitate Torcidu – UEFA. Naime, sredinom drugog poluvremena, dok se nije znalo da slijedi ovakav krah, Torcida je podigla poruku napisanu na engleskom jeziku: “Korumpirani službenici izmišljaju pravila, žele da navijači izgledaju kao budale. Sad kad je car gol, tko je kriminalac ne možete pogriješiti’, napisala je Torcida uz povike“UEFA mafija”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, UEFA, kojoj korupcija u najmanju ruku nije stran pojam, je kriva zato što je Hajduk ispao od najpogodnijeg protivnika kojeg su mogli dobiti ždrijebom. Gzira je protivnik koji je morao uvjerljivo izgubiti od Hajduka i to u obje utakmice. Sve dok se Hajduk, uz pomoć navijača ili bez nje, ne pozabavi sam sobom i svojim slabostima, životarit će u sredinu ljestvice Prve hrvatske nogometne lige, daleko od europske jeseni, a kamoli proljeća….

Netko će, dakako, nakon svega ipak morati objasniti navijačima što se dogodilo. Ili smo možda i u tom pogledu preveliki optimisti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.