Tour de France: Francuz Barguil pobijedio na Dan pada Bastille

Foto: fah

Warren Barguil (Sunweb) postao je prvi domaći pobjednik u posljednjih 12 godina na francuski nacionalni praznik, Dan pada Bastille, osvojivši 13. etapu Tour de Francea, koja je u petak vožena od Saint-Gironsa do Foixa u dužini od 101 kilometra, a Talijan Fabio Aru (Astana) zadržao je minimalnu prednost u ukupnom redoslijedu i žutu majicu vodećeg biciklista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 25-godišnjeg Barguila ovo je bila prva etapna pobjeda na najvećoj svjetskoj utrci, čime je na neki način zadovoljena pravda, nakon što su ga centimetri dijelili od trijumfa u devetoj etapi koju je izgubio u završnom sprintu od Kolumbijca Rigoberta Urana (Cannondale-Drapac).

Najbolji penjač ovogodišnjeg Tour de Francea u 13. etapi nije ponovio pogrešku te je u završnom sprintu nadmašio Kolumbijca Naira Quintanu (Movistar) te Španjolce Alberta Contadora (Trek-Segafredo) i Mikela Landu (Sky).

Fabio Aru (Astana) zadržao je žutu majicu došavši na cilj sa zaostatkom od 1:48 minute za pobjednikom, ali u skupini zajedno s Chrisom Froomeom (Sky), Romainom Bardetom (AG2R) i Rigobertom Uranom pa su razmaci među vodećom četvoricom ostali isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristijan Đurasek (UAE Team Emirates) osvojio je 38. mjesto u 13. etapi zaostavši za pobjednikom 7:59 minuta, dok je Robert Kišerlovski bio 60. sa zaostatkom od 14:20 minuta. U ukupnom redoslijedu Kišerlovski je 45., a Đurasek zauzima 68. mjesto.

U subotu je na rasporedu 14. etapa od Blagnaca do Rodeza, dužine 181.5 km, na kojoj su samo dva uspona treće kategorije pa će u prvi plan ponovno doći sprinteri.

Tour de France – rezultati 13. etape (Saint-Girons – Foix, 101 km)
1. Warren Barguil (Fra / Team Sunweb) 2:36:29″
2. Nairo Quintana (Kol / Movistar Team) isto vrijeme
3. Alberto Contador (Špa / Trek-Segafredo)
4. Mikel Landa (Špa / Team Sky) +2″
5. Simon Yates (VB / Orica-Scott) +1’39”
6. Daniel Martin (Irs / Quick-Step Floors)
7. Michal Kwiatkowski (Polj / Team Sky) +1’48”
8. Chris Froome (VB / Team Sky)
9. Fabio Aru (Ita / Astana Pro Team)
10. Rigoberto Uran (Kol / Cannondale-Drapac)

38. KRISTIJAN ĐURASEK (HRV / UAE TEAM EMIRATES) +7’59”
60. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV / KATJUŠA ALPECIN) +14’20”

Ukupni redoslijed
1. Fabio Aru (Ita / Astana Pro Team) 55:30:06″
2. Chris Froome (VB / Team Sky) +6″
3. Romain Bardet (Fra / AG2R La Mondiale) +25″
4. Rigoberto Uran (Kol / Cannondale-Drapac) +35″
5. Mikel Landa (Špa / Team Sky) +1’09”
6. Daniel Martin (Irs / Quick-Step Floors) +1’32”
7. Simon Yates (VB / Orica-Scott) +2’04”
8. Nairo Quintana (Kol / Movistar Team) +2’07”
9. Louis Meintjes (JAR / UAE Team Emirates) +4’51”
10. Alberto Contador (Špa / Trek-Segafredo) +5’22”

45. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV / KATJUŠA ALPECIN) +1h7’51”
68. KRISTIJAN ĐURASEK (HRV / UAE TEAM EMIRATES) +1h29’38”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.