Tramezzani: Ne bojimo se nikoga; Ivanković: Realan rezultat

Foto: fah

Istra 1961 i Hajduk odigrali su 1:1 u posljednjoj utakmici 34. kola SuperSport HNL-a. Trener Puljana Paolo Tramezzani bio je iznimno zadovoljan igrom i zalaganjem svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ponosan sam na ove igrače, sjajno je koliko se daju, nikad me ne prestaju iznenađivati. Volim te dečke, volim ovu ekipu, sretan sam i zbog navijača i sjajne atmosfere. Zaista sam jako, jako sretan zbog svega što igrači rade, rekao je Tramezzani.

“Nisam nervozan već iskren”

Strateg Puljana u 34. minuti dobio je crveni karton, no to nije htio komentirati.

– Nisam nervozan već iskren. Poštujem svakoga i ovo što se dogodilo neću komentirati, ne želim “ukaljati” ovo što su moji dečki danas napravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra je u odličnom nizu, u zadnje četiri utakmice upisala je tri pobjede i remi, takav niz Puljani nisu imali još od 2021.

– Nema tu tajne, igrači imaju sjajan pristup, sretan sam i ponosan zbog njih, i zbog navijača. Ne bojimo se nikoga, mali smo, ali se možemo boriti protiv svakoga.

Istru još očekuju dvije utakmice u prvenstvu, kod kuće protiv Varaždina i u gostima kod Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Za svaku utakmicu se pripremamo na isti način i želimo pobijediti i to vrijedi i za zadnje dvije utakmice.

“Neke stvari se događaju kad je ‘vruća glava'”

Trener Hajduka Jure Ivanković smatra da je remi realan rezultat.

-Jako loše smo ušli u utakmicu, Istra je bila agresivna, kaznili su nas odmah u prvoj šansi, nakon toga i drugi pogodak koji je poništen zbog zaleđa. U tim trenucima smo djelovali dosta izgubljeno, ali uspjeli smo se brzo stabilizirati. Došli smo u priliku da izjednačimo, Perišić je zabio fantastičan gol, vratili smo se u utakmicu. U drugom poluvremenu bili smo bliži pobjedi. Moram pohvaliti sve igrače, borbenost i želja su bili na vrhunskom nivou, mislim da nam je to nedostajalo u nekim ranijim utakmicama. Mislim da je ovo realan rezultat, bila je to prava natjecateljska utakmica, rekao je Ivanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduku je nedostajalo puno igrača, trener Ivanković mora se oslanjati na juniore.

– U prošlom tjednu smo imali dosta peha, bilo je puno mehaničkih ozljeda (Sahiti, Elez, Kalik, Prpić). Žao mi je jer smo planirali završiti prvenstvo na najbolji mogući način. Dobro je da damo mladim momcima neku minutažu, ali mi je žao igrača koji su se ozlijedili jer su imali ogromnu želju i energiju. Nadam se da će se što prije oporaviti i da ćemo u idućoj utakmici protiv Gorice biti kompletni.

U 34. minuti zaiskrilo je između Ivankovića i Tramezzanija.

– To su neke stvari koje se događaju kad je “vruća glava”. Mislim da je sve bilo pozitivno sportski, nije bilo nekih ružnih riječi, rekao je trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Perišić zabio je prvijenac za Hajduk.

– Perišić pridonosi puno cijelom klubu i stručnom stožeru. Ivan je igrač od kojega svi možemo učiti, mladim igračima može biti primjer, velika im je čast. On puno razgovara s mladim igračima, daje im savjete, bodri ih i svojim primjerom pokazuje kako treba raditi i kako se treba posvetiti nogometu da bi došao do vrhunskog nivoa.

Sljedeća utakmica posljednja je domaća na Poljudu, stiže Gorica.

– Jako je važno da tu utakmicu završimo na najbolji mogući način, ostao je gorak okus nakon zadnjih utakmica na Poljudu. Nadam se da ćemo biti u dobrom sastavu, svi spremni, da na dostojanstven način završimo sezonu i oprostimo se od navijača na najbolji mogući način, poručio je Ivanković, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.