Site icon narod.hr

Trener Hajduka: Mama mu tijekom velikosrpske agresije vozila tramvaj u Osijeku, utočište pronašao kod katoličkih obitelji u Austriji…

Foto: snimka zaslona

Četrdesetogodišnji trener Hajduka Željko Kopić jedan je od najdarovitijih trenera HNL-a, piše Slobodna Dalmacija, koja donosi priču o strategu Hajduka iz koje se može vidjeti ono što je do sada bilo malo poznato široj javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, između ostaloga Kopići su porijeklom iz Konjica, u Osijek su se doselili, a 10. rujna 1977. godine rodio se Željko kao sin jedinac u jednoj po svemu prosječnoj obitelji kakvih je u Slavoniji i Hrvatskoj puno. No, ipak, zanimljivo je da mu je majka Željka vozila tramvaj. Željka je vozila tramvaj i tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku i najtežih dana u povijesti Osijeka, pod zračnim i općim uzbunama 1991. godine.  U to vrijeme Željko je bio primoran potražiti sigurnije utočište.

Naime, obitelj je ostala u Osijeku, no, tada 14-godišnjeg Željka poslala je na sigurno. Željko je naime uz pomoć crkve, sa skupinom slavonske, osječke djece, otišao u Austriju, u gost katoličkih obitelj dok agresija velikosrpskih okupatora ne prestane i dok Osijek ne odbije neprijatelja.

Prema pisanju Slobodne Željko je u Austriji tražio gdje će se igrati loptom, trenirati, bilo je to u lokalnom klubu u Linzu. Tamo se Željko zadržao nekoliko mjeseci, u Osijek se vratio nakon potpisanog primirja. Stanovao je na legendarnom, u Domovinskom ratu poznatom, Sjenjaku, nedaleko Gradskog vrta gdje je trenirao. Bio je darovit, a put ga je s vremenom odveo u Dinamo, u mlađe uzraste.  Igrao je u Čakovcu i Marsoniji, igrao i za Sydney United, nakon čega je došao u Hrvatski dragovoljac, gdje je počeo rano kao trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je pomoćnik Vjekoslavu Lokici, darovitom splitskom treneru koji baš nikad nije sjeo na klupu Hajduka, iako je imao kvalitetu za to, a trenirao je primjerice i Rijeku i Osijek, piše Slobodna Dalmacija.

Inače, Željko Kopić planira Božić provesti u krugu obitelji.

” Za Božić ću biti s obitelji u Zagrebu, a za Novu godinu ćemo svi zajedno biti u Splitu. Doći ćemo 29. prosinca. Zanima me turnir Četiri kafića, nikad nisam bio, a rado bih tu bio, ali je već 26. prosinca. Ne znam, još ću vidjeti…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Kopić je od onih stručnjaka koji se ne zadovoljava drugim mjestom, posebno dok je na klupi Hajduka: ”Lijepo je biti drugi, ali to za Hajduk nije nikakav uspjeh. Zato i neću izrezati ili sačuvati tablicu, makar mi kažete da nikad tako visoko sa svojim dosadašnjim klubovima nisam bio.”

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version