Trener Lokomotive: Kad ne zabiješ, protivnik te kazni; Trener Slavena: Moram zaštiti igrače

Foto: fah

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su od Lokomotive rezultatom 1:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bila je ovo puno drugačija utakmica nego protiv Dinama. Tako smo se i pripremali, ali Lokomotiva je zasluženo pobijedila. Bili su bolji i brži od nas, nametnuli su svoju igru i lako izlazili iz zadnje linije. Mi smo u pokušaju našeg visokog presinga kasnili, formacija nam je bila razvučena, a igrači daleko jedan od drugog. Zbog toga smo stalno kasnili na igrače s loptom pa su oni stalno imali dovoljno vremena da stvaraju šanse. U drugom poluvremenu smo promijenili sustav igre i uveli još jednog napadača, malo smo se popravili, ali nismo danas bili na razini na kojoj smo htjeli”, rekao je trener Slavena Dean Klafurić.

“Danas nismo bili dobri u igri prema naprijed, a to smo danas trebali raditi više nego što smo to naravno radili protiv Dinama, gdje smo bili fokusirani samo na kontranapad. Ovdje nismo kreirali šanse za kontranapade, ali moram zaštiti igrače, normalno je da kod ovako mladih igrača dolazi do oscilacija. To je naš put, ne smije nam to biti alibi, ali moramo stajati uz naše igrače”, dodao je.

“Možemo reći da nas protiv Osijeka čeka nešto slično kao protiv Dinama, zbog momenta u kojem se nalazi Osijek, ali i zbog igrača koje Osijek ima. Oni su uz Dinamo naša najbolja momčad, ali mi idemo hrabro na tu utakmicu kao što smo išli i protiv Dinama na Maksimiru”, zaključio je Klafurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Lokomotive Silvijo Čabraja dao je izjavu za HNTV.

“Dominirali smo čitavu utakmicu. Imali smo dvije, tri izrazite prilike za zgoditak pri rezultatu 0:1, što bi vjerojatno već tada prelomilo utakmicu”, rekao je Čabraja pa dodao:

“Nogomet je takav, kada ne postigneš svoje prilike, protivnik te kazni, što se i dogodilo nama, kada je iz kaznenog udarca izjednačio Krstanović. No, moji igrači su nakon izjednačenja skupili snagu te smo ponovno poveli i zasluženo pobijedili.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.