Site icon narod.hr

Trener tvrdi, Realu nije potreban nitko: ‘Stižu nam pojačanja, Modrić, Varane, Kovačić…’

Foto: fah

Pred madridskim Realom je nova sezona, kao i uvijek, puna izazova. Prvak Europe nakon dugo godina u lov na trofeje kreće bez ponajboljeg igrača svijeta Cristiana Ronalda, koji je obilježio jednu eru u kraljevskom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije službenog početka sezone Real igra i prijateljske utakmice, uoči prijateljskog dvoboja s Manchester Unitedom trener aktualnog europskog prvaka Julen Lopetegui izrazio je zadovoljstvo stanjem u klubu, bez obzira na Ronaldov odlazak u Torino.

“Trenutačno treniramo dva puta dnevno i oduševljen sam s radom, stavom i entuzijazmom igrača, a odlično je i što zasad nema ozljeda”, kazao je trener kraljevskog kluba, koji je, dakako, prokomentirao i Ronaldov prelazak u Juventus.

“On je jedan od najvažnijih igrača u povijesti kluba, rekao je da želi otići i to je to, a što se tiče Balea, siguran sam da će on odraditi veliki posao ove godine”, rekao je Lopetegui te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bit će zanimljivo stvoriti ekipu bez Cristiana, ne sumnjam da ću napraviti ekipu kompetitivnom i bez pojačanja, s ovim igračima koje imam.”

Glede pojačanja, ako je suditi prema izjavama trenera Real ih već ima u svojim redovima, naravno, jedan od njih je i najbolji igrač Svjetskog prvenstva, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić?

“Stiže mi međutim i šest pojačanja… Ramos, Varane, Modrić, Kovačić, i tako dalje… Sretan sam s ekipom koju imam, bez obzira na to dođe li netko novi ili ne, ja sam sretan trener.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako je Real apsolutni rekorder kad su u pitanju naslovi u Ligi prvaka, odnosno Kupu prvaka, jasno je što se traži od trenera i današnje generacije kraljevskog kluba, čak i bez Ronalda. Navijači žele trofeje, opravdanja ih ne zanimaju.

“Povijest Madrida ne dopušta ništa osim uspjeha, to je ono što označava da naše vrijeme u Realu… Najvažnije je da se spremimo za sezonu, fizički, taktički i uhvatimo tempo natjecanja. Imamo kraće pripreme od Uniteda s kojim sad igramo, mislim da su oni već odigrali četiri utakmice, no želimo se spremiti za Superkup, to nam je prva službena utakmica ove sezone.”

Jesu li Realu, kako mnogi smatraju, potrebna pojačanja nakon odlaska sjajnog Portugalca, koji je u dresu Reala srušio čitav niz rekorda?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neću ništa govoriti hipotetski, stvarnost je da vjerujem u ove igrače, ne želim govoriti koga bi volio imati u momčadi ako se to nije dogodilo. Bale i Benzema naporno rade, imamo odlične individualce i s njima želimo napraviti i odličnu ekipu.”

Hoće li Keylor Navas i dalje ostati prvi čuvar mreže španjolskog nogometnog velikana?

“Drago nam je imati Keylora u momčad i to je to, želimo nastaviti uživati u partijama koje nam on pruža.”

Real, podsjetimo, brani naslov prvaka Europe osvojen prošle sezone pobjedom protiv Liverpoola u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version