Trenutno najbolji hrvatski napadač: Koliko je realan transfer Brune Petkovića iz Dinama u Barcelonu?

Foto: fah

Trenutno najbolji hrvatski napadač, Bruno Petković, sjajno je odigrao kvalifikacije za Europsko prvenstvo, Dinamov golgeter bio je najugodnije iznenađenje završnice kvalifikacija, a Bruno je golove postizao iz gotovo svih pozicija.  S obzirom na sjajne igre u reprezentativnom i Dinamovom dresu sve je više spekulacija da bi Petković mogao zaigrati u nekom od europskih velikana, spominje se čak i katalonska Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je to zapravo realno?

Bruno je, kako smo već pisali, u tek osam nastupa za Vatrene zabio pet golova, gotovo je to ”Šukerovski” prosjek. Šuker je, podsjetimo, u 69 utakmica za Vatrene dao 45 golova, doduše pucao je i sve jedanaesterce. Za Dinamo je Petković u 62 utakmice postigao 21 gol.

Navodno je zanimanje pokazala i velika Barcelona.  Mnogi zapravo tvrde da je 25-godišnji nogometaš Dinama sličan bivšem švedskom reprezentativcu Zlatanu Ibrahimoviću, mislimo, dakako, na sličnost u načinu igre, karakter je nešto posve drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”On je jedan od modernih napadača u Europi, pogotovo zbog dobrog učinka u Ligi prvaka, ali i s Hrvatskom. Veliki je igrač i unatoč svojoj visini prilično je tehnički dobar s loptom u nogama”, rekao je za Večernji list  David Molaño koji piše za AS, koji također tvrdi kako je Bruno sličan Ibrahimoviću:

”Izuzetno je sličan Ibrahimoviću jer su obojica vrlo visoka s puno kvalitete i akrobacije. Petković je, na primjer, također poznat po lakoći završetka akcija. Unatoč tome Ibrahimović je u svojim godinama bio kontrastiraniji igrač i već je igrao u nekim od najvažnijih klubova u Europi, dok se Petković još uvijek može dokazati u jednom od najvažnijih klubova u Europi. ”

Tamošnji mediji pišu da je u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. između Hrvatske i Slovačke na Rujevici bio i sportski direktor Barcelone Eric Abidal. A nedavno je i na Poljudu pratio utakmicu Hrvatske i Mađarske. Smatraju da vjerojatno prati Petkovića, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Mislim da je još rano odrediti je li moguće potpisivanje za Barçu jer se tržište zatvorilo prije samo dva mjeseca i vjerojatno nije prioritet za zimsko prijelazno razdoblje. No on je jedno od imena koja u Barceloni vide kao mogućnost da ojačaju svoj napad. To što su ga išli gledati kako igra uživo znači da za njega postoji interes. No prošle godine otišli su vidjeti Jovića s Eintrachtom na više desetaka utakmica i na kraju ga nisu potpisali pa se mora biti strpljiv s pričom o tom mogućem potpisivanju ugovora za Barcelonu.
 No, potpiše li, bilo bi to potpisivanje koje bi se savršeno uklapalo u ono što Barceloni treba. Oni nemaju prirodnu zamjenu za Suáreza kao čistog napadača i mogao bi savršeno preuzeti tu ulogu. To je igrač koji može odlučiti utakmicu. Suárez je veteran i treba ga dozirati sve manje, ali on je nesporni nositelj napada Barcelone”,  zaključio je Molaño.

Navodno je sve krenulo od jednog intervjua?

Na naslovnoj stranici čuvene stranice Transfermarkt koja se bavi vrijednostima igrača pet je najtraženijih nogometaša, a među njima su baš Petković i Olmo. Igrači su to koji su stasali u HNL-u, ali i koji su ga sada već prerasli. I za jednog i za drugog interesa ima na sve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o zanimanju Barcelone za Petkovića prokomentirao je za Večernji i Joan Tejedor sa španjolske radiopostaje Cadena SER: ”Kada smo nedavno radili intervju s trenerom Nenadom Bjelicom, pitali smo ga tko od igrača Dinama može potpisati za Barcelonu. On je odgovorio: Olmo. Ali mislim da je i jedan od najzanimljivijih igrača trenutačno u Hrvatskoj Bruno Petković. Po meni je on jedan od najizvanrednijih mladih igrača.

  Taj je intervju došao i do hrvatske javnosti i mislim da su se tada počele formirati te vijesti o njegovu odlasku u Barcelonu”, pojasnio je svoje stajalište Joan Tejedor.

Ni Alberto Rubio iz Marce nije previše entuzijastičan oko te vijesti. ‘‘Petkovića znam jer je nakon Mandžukića zauzeo mjesto u reprezentaciji, radi dobre rezultate, zabija. No, znam za njega i iz Dinama i Lige prvaka. Mislim da su usporedbe s Ibrahimovićem malo prevelike. Zlatan je ipak legenda, ali Petković mu nalikuje. Fizički je dobar, lako zabija. Dobro igra, sazrijeva, još je mlad. Iskreno, mislim da je realno da će otići u neki klub van Hrvatske, veliki klub, ali ipak ne tako velik kao Barcelona.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.