Tretman kakav Hrvat nije zaslužio: Je li Juventus izdao Marija Mandžukića?

Foto: fah

Nakon Davora Šukera najbolji strijelac hrvatske reprezentacije svih vremena, Mario Mandžukić, u nezavidnoj je situaciji. Novi trener Juventusa, Maurizio Sarri, nije pretjerano oduševljen hrvatskim napadačem koji je prošle sezone, do trenutka ozljede, briljirao u tandemu s Cristianom Ronaldom. Tretman kakav danas ima Mandžukić u Juventusu sasvim sigurno nije zaslužio, ne s obzirom da na sve što je dao klubu, nerijetko igrao i ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić je jedan od najomiljenijih igrača talijanskog prvaka, barem kod navijača, beskompromisni borac koji je u dijelu talijanskih medija stekao status ”ratnika na travnjku”, no, to mu kod Sarrija nije pomoglo, novi trener Juventusa mora donijeti odluku i to vrlo brzo, naime, danas mora UEFA-i poslati popis igrača na koje računa u Ligi prvaka. Kako sada stvari stoje na popisu neće biti Marija Mandžukića, bez obzira na sve zasluge u crno – bijelom dresu.

Tijekom ovog ljeta talijanski mediji ”selili” su Mandžukića iz Juventusa na više adresa, naime, u jednom je trenutku izgledalo da će hrvatski napadač završiti u PSG-u, spominjao se povratak u Bayern, zatim Katar, govorilo se o Barceloni, no, Hrvat je to odbio, vidio je svoju priliku u Juventusu, vjerujući svojim mogućnostima. Međutim, očito da Mandžukić više ne odlučuje sam o sebi, u nemilosti je novog trenera.

Podsjetimo, talijanski prvak mora danas, u utorak, prijaviti 25 igrača za grupnu fazu Lige prvaka, osim Mandžukića bez prava nastupa u Ligi prvaka mogli bi ostati Velšanin Aaron Ramsey (28) i Nijemac Emre Can (25).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić je prošle sezone za Juventus nastupio u 33 utakmice, zabio je 10 golova, uz sedam asistencija. To je ono što kaže statistika, međutim, Mandžukić je puno više od puke statistike, on je bio jedan od ključnih igrača u pohodu na naslov prvaka Italije, što novi trener Stare dame, koji u tome nije sudjelovao, jednostavno ne priznaje. Međutim, takvo ponašanje prema igračima bi se Sarriju moglo obiti o glavu. Naime, čelnike Juventusa ove sezone prije svega zanima Liga prvaka, neće se zadovoljiti dominacijom u Italiji te epizodnom ulogom u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.