Site icon narod.hr

Tri sjajna Hrvata i frustrirani Haaland u spektaklu četvrtfinala Lige prvaka

Foto: fah

U četvrtfinalu Lige prvaka na Santiago Bernabeu gledali smo istinski nogometni spektakl, šest golova, po tri s obje strane, takvoj tvrdnji idu u prilog. Rijetko se vidi jedna takva utakmica, a kod toliko visokog uloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri Hrvata vrijednija od zlata

Činjenica da su čak tri hrvatska reprezentativca dala značajan obol paradi zvijezda na kultnom stadionu, u najjačoj ligi svijeta, izbornika Zlatka Dalića itekako može ispuniti zadovoljstvom. Luka Modrić, Mateo Kovačić te Joško Gvardiol bili su dio sjajne nogometne predstave o kojoj će se dugo govoriti.

Gvardiol je zabio fenomenalan pogodak za Manchester City, dok je Kovačić bio značajan kotačić u istom dresu. Luka Modrić? Što reći? Institucija. Naime, ušao je u igru tek kad je talijanski trener Ancelotti shvatio da mu prijeti poraz, a s porazom ići na noge europskom prvaku nije baš idealan scenarij.

Svaka lopta išla je na Modrića, bio ga je pun teren, ono malo što je igrao pokazao je izvanserijsku klasu, nevjerojatnu dugu loptu i sjajan pregled igre. Ukratko, Hrvatska nema razloga za strah uoči predstojećeg Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haalanda strpao u mali džep

Ipak, ovacije domaće publike dobio je njemački nogometaš Antonio Rudiger, koji je u potpunosti zakočio indisponiranog Erlinga Haalanda. Naravno, Haaland nije zaboravio igrati nogomet, ali takav podbačaj u toliko važnoj utakmici, a da se u njega izuzetno puno uložilo, sasvim sigurno ne može oduševiti navijače Manchester Cityja. Rudiger je odigrao sjajnu obranu na norveškom napadaču te ga je doslovno, kako se u žargonu kaže, strpao u mali džep.

Mnogi su, pa i neke nogometne legende, nakon utakmice Haalanda popljuvali, proglasivši ga beskorisnim. Naravno, radi se o pretjerivanju, naime, Haaland je odigrao loše, ali samo privremeno. Prije ili poslije njegov talent, kvaliteta, mora doći do izražaja.

Frustracija Haalanda

Na društvenim mrežama bilo je izuzetno puno, s pravom, pohvala na račun Rudigera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kakav igrač. Haaland jedva da je dotakao loptu. Džepovi su mu puni”, samo su neki od komentara koji su se pojavili na društvenim mrežama na kojim se veliča ono što je njemački stoper napravio norveškom napadaču.

Španjolski mediji također su pohvalili igru Realovog defenzivca te tvrde kako je: ”Haaland ponovo udario na istu stijenu kao i prošle godine”, opisali su Rudigera kao ”defenzivno savršenstvo”.

Nakon utakmice i remija na Santiago Bernabeu, što je pozitivan rezultat za City, vidljiva je bila frustracija kod norveškog nogometaša. Potvrdio je to i član osiguranja Manchester Cityja, koji je španjolskim medijima po izlasku sa stadiona rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Malo je frustriran zbog svega”.

Naravno, tek će konačni sraz Reala i Manchester Cityja pokazati tko će iz svega izaći zadovoljniji. Konačni rezultat je bitan, prolaz u polufinale Lige prvaka. Haaland ili Rudiger? City ili Real?  Tada će se i komentari s društvenih mreža brzo zaboraviti, kao i frustracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version