Tucak: Igrači su za mene heroji

Foto: snimka zaslona

Hrvatski su vaterpolisti sinoć u Splitu ispisali još jednu zlatnu stranicu hrvatskoga sporta. Barakude su nakon 12 godina ponovno na europskom tronu. Nakon Zagreba 2010. uzeli smo zlato i u Splitu. U dramatičnom finalu, pred prepunom Spaladium arenom pobijedili smo Mađarsku 10:9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gost Dnevnika HTV-a bio je naš izbornik Ivica Tucak.

– Nije bila prospavana noć, slavili smo, bili smo svi zajedno. Igrači, stožer i ljudi iz Saveza, bilo je lijepo, onako se i treba proslaviti među najbližima. Polako se dojmovi spuštaju, ali moram biti iskren, nisam do kraja svjestan svega što smo napravili u Splitu, rekao je Tucak.

Tucak je osvojio niz medalja s Hrvatskom, među njima i zlato na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017., srebro na Olimpijskim igrama u Riju 2016. No sinoć je u prvoj reakciji nakon utakmice odmah rekao da mu je ovo najveći uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stojim iza te izjave. Više je razloga zbog kojih je ova medalja posebna. Prvenstveni razlog je taj što smo nakon Olimpijskih igara išli u potpunu promjenu reprezentacije. Ovo je nova Hrvatska kojoj mnogi nisu vjerovali. Dva velika rezultata smo napravili odmah u prvoj godini, četvrto mjesto na svijetu i zlato u Splitu. Bilo je puno skepsi, i pitanja oko igrača i koncepcija, no ja sam vjerovao da je ovo najbolji i jedini put za Hrvatsku. Drugi razlog je ambijent igranja u Splitu. S 52. godine života prošao sam mnoge sportske događaje, ali ne pamtim da je nešto ovakvo viđeno. Ovakvo navijanje i bodrenje. Na početku je bio i grč zbog toga, ali iz utakmice u utakmicu smo rasli. Zbog tih razloga ova medalja mi je posebno draga, kazao je Tucak.

Hrvatski izbornik ustvrdio je kako je siguran da će mnogi od ovih igrača nositi reprezentaciju i u sljedećih deset do 15 godina.

Ogromna je razlika između zlata i srebra, naglasio je Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vjerujte da mi je to bila posljednja rečenica na sastanku uoči finala. Rekao sam im da uživaju, ali sad imamo stvorenu hipoteku da moramo biti bolji iz dana u dan. Razlika je između zlata i srebra nevjerojatna. Izgubio sam finala i znam kako je. Psihološka stabilnost igrača je bila uistinu fascinantna. Igrači su za mene heroji, rekao je Tucak.

Nedostaje olimpijsko zlato, može li Hrvatska do njega stići u Parizu 2024. godine?

– Pariz je brzo, to je ono čime želim zaokružiti trenersku karijeru. Nedostaje mi olimpijsko zlato, to je moj životni san. To je nešto sanjam, nadam se da ću to ostvariti s Hrvatskom, rekao je Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se zahvalio svima koji su doprinijeli osvajanju ovog zlata u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.