Tucak odabrao 13 vaterpolista za EP u Budimpešti

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je danas imena 13 igrača koji će od 14. do 26. srpnja nastupiti na europskom prvenstvu u vaterpolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Tuckovom popisu su: vratari: Josip Pavić i Marko Bijač, centri: Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi: Andro Bušlje, Ivan Buljubašić, Ivan Milaković, lijeva strana: Sandro Sukno, Petar Muslim i Luka Bukić, desna strana: Maro Joković, Anđelo Šetka i Duje Živković.

“Dilema je bila tko je višak na desnoj strani i ja sam odlučio da uz Šetku i “sigurnog ljevaka” Jokovića povedem još jednog ljevorukog napadača Duju Živkovića jer smatram da s njime možemo igrati raznovrsnije u napadu”, rekao je izbornik naše vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak obrazlažući svoj izbor igrača za europsko prvenstvo.

“Kada smo ostali bez Paula Obradovića odlučio sam se na pripreme pozvati Duju Živkovića, a on je na treninzima i na dva pripremna turnira u Zagrebu i Ateni potvrdio da je zaslužio poziv u reprezentaciju”, kazao je Tucak i naglasio da mu je bilo teško eliminirati Kristijana Milakovića. ali da je morao izabrati 13 igrača koji će sutra krenuti prema Budimpešti u kojoj će Hrvatska igrati u težoj, B skupini, u kojoj su još i reprezentacije Mađarske, Srbije, Španjolske, Francuska i Njemačke. U skupini A su: Crna Gora, Italija, Grčka, Rusija, Rumunjska i Gruzija, a najbolje tri reprezentacije iz svake skupine direktno prolaze dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi nemamo pravo nikoga podcjenjivati, a najmanje našeg prvog protivnika Njemačku koja nas je pobijedila na prošlom prvenstvu u Eindhovenu kada smo također bili favoriti. U prve tri utakmice protiv Njemačke, Španjolske i Francuske, moramo ići na pobjede, jer će se teško biti vaditi protiv jakih selekcija Srbije i Mađarske”, smatra kapetan Josip Pavić.

Hrvatska otvara EP utakmicom protiv Njemačke koja je na programu 14. srpnja u 11,30 sati, a u drugom kolu, 15. srpnja u 19 sati, igraju protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.