Site icon narod.hr

Tucak odabrao igrače za lov na zlato

Foto: fah

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak odabrao je 13 igrača koji će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
– Ovo su najteži trenutci za svakog izbornika pa tako i za mene. Ja to dosta emotivno proživljavam, kazao je izbornik Tucak za HVS.

– Kao što sam rekao i igračima, svih 18 odnosno i ova petorica koji su otpali, da su ipak završili na konačnom popisu, ne bi bilo ništa manje zasluženo. Ovim putem se zahvaljujem svim momcima na izrazito kvalitetnom radu, a posebice dosadašnjem kapetanu Ivanu Krapiću kojemu je ovo ujedno i oproštaj od reprezentacije. Hvala mu na svemu što je dao hrvatskom vaterpolu, dodao je izbornik.

Posljednja petorica koja su otpala su vratar Mate Anić, centar Ivan Krapić, te napadači Filip KržićFranko Lazić i Zvonimir Butić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, još je ranije izbornik je početni popis od 22 igrača smanjio za Maura Ivana Čubranića, Antonija Duževića, Luku Brnetića, te Andriju Bašića.

Hrvatska će na OI u Parizu igrati u skupini A. Olimpijski turnir otvara 28. srpnja protiv Crne Gore (16.35h), dva dana kasnije slijedi ogled protiv Italije (12.05h), zatim je 1. kolovoza Rumunjska (19.30h), dva dana kasnije Grčke ((20.05h), a “barakude” svoj nastup u skupini zatvaraju 5. kolovoza utakmicom protiv SAD (18.30h).

U skupini B nalaze se Australija, Francuska, Mađarska, Španjolska, Japan i Srbija. Četiri prvoplasirane momčadi iz skupina će se plasirati u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskim vaterpolistima će ovo biti osmi nastup na olimpijskim igrama. Najveći uspjeh ostvarili su 2012. u Londonu osvojivši zlato, a “Barakude” imaju i dva srebra (2016, 1996), piše HRT.

POPIS IGRAČA:

VRATARI: Marko Bijač (Jadran Split), Toni Popadić (Jug Adriatic Osiguranje)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CENTRI: Luka Lončar (Olympiakos), Josip Vrlić (Mladost)

BRANIČI: Rino Burić (Jug Adriatic Osiguranje), Marko Žuvela (Jug Adriatic Osiguranje), Matias Biljaka (Mladost)

NAPADAČI: Loren Fatović (Jadran Split), Maro Joković (Jug Adriatic Osiguranje), Luka Bukić (Mladost), Ante Vukičević (Mladost), Jerko Marinić Kragić (Jadran Split), Konstantin Harkov (Mladost)di: Australija, Francuska, Mađarska, Španjolska, Japan i Srbija. Četiri prvoplasirane momčadi iz skupina će se plasirati u četvrtfinale i ‘križati’ temeljem poretka (A1-B4, A2-B3, B1-A3 i B2-A4).

Popis Ivice Tucka za Pariz

Vratari: Marko Bijač, Toni Popadić

Centri: Luka Lončar, Josip Vrlić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniči: Rino Burić, Marko Žuvela, Matias Biljaka

Napadači: Loren Fatović, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić, Konstantin Kharkov

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version