Tucak: Pobjedom ne bi napravili ništa značajno, ali nismo bili pravi

Foto: fah

Hrvatski vaterpolisti poraženi su u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva od Španjolske u reprizi nedavnog finala EP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Izgubili smo od ekipe koja je danas bila bolja, koja je odigrala odličnu utakmicu. Mi nismo odigrali kako treba od početka, ni govorom tijela ni koncentracijom. Odbijene lopte išle su njima bez prave reakcije. Nismo imali ono što je potrebno za pobijediti ovakvog protivnika. To je to, ako je trebalo biti loše neka je bilo sve na današnjoj utakmici. Ništa značajno se nije desilo. Trebamo se okrenuti zadnjem kolu i, ono što je najvažnije, sad znamo da igramo tu eliminacijsku utakmicu osmine finala. Pričekat ćemo hoće li protivnik biti Brazil ili kina. Tko god da bude, apsolutni smo favoriti, moramo tu utakmicu pobijediti i izboriti ono po što smo ovdje došli, Olimpijske igre u Parizu, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Imali smo crnu seriju od 13 minuta bez gola, ali držali smo ipak korak do zadnje četvrtine…

– Uvijek se u sportu pita i protivnik, Španjolska je bila bolja, sjajna su reprezentacija. No mi smo imali strahovito puno tehničkih pogrešaka, to me ljuti, puno krivo dodanih loptu, potpuna dekoncentracija za pobijediti ovakvog jednog protivnika. Možda je to dovljno za nekog lakšđeg protivnika, ali u ovakvoj utakmici uz ovoliko tehničkih pogrešaka ne možeš očekivati dobar rezultat. Ništa značajno ne bi napravili ni da smo u ovoj utakmici pobijedili, ali da smo bili pravi, nismo, zaključio je izbornik.

– Definitivno su Španjolci zaslužili pobjedu. Mi nismo bili pravi, a oni su pokazali zašto su najbolji, jer iskorištavaju tuđe pogreške. Mi smo im davali dosta, to su uzeli, a sami su malo griješili. Mi moramo ispraviti te pogreške ako želimo u borbu za medalju, a tome uvijek težimo. Treba ovo zaboraviti i već u utakmicama s Južnom Afrikom i Brazilom to popraviti, doći u četvrtfinale u najboljem mogućem stanju i vjerujem da ćemo u tome uspjeti, rekao je Luka Lončar, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.