Tučnjava u Zagrebu, privedeno sedam navijača West Hama

Foto: Fah

Jučer, 15. rujna 2021. godine oko 21.25 sati na adresi u Zagrebu u Tkalčićevoj ulici, policijski službenici koji su bili raspoređeni na poslovima osiguranja povodom večerašnje utakmice koja se odigrava na stadionu „Maksimir“ uočili su tenzije između gostiju na terasi ugostiteljskog objekta kojoj je slijedila tučnjava između više osoba, odnosno gostujućih i domaćih navijača, objavila je Zagrebačka policija u službenom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Policijski su službenici pravovremeno, uz uporabu sredstava prisile tjelesne snage i palice, izdvojili te zadržali četiri državljana Velike Britanije starosti 23, 20, 25 i 23 godine koji su se nalazili u grupi koja je fizički i pomoću drugih predmeta (stolicama, kriglama, bocama) napala dvojicu hrvatskih državljana starosti  26 i 21 godinu. U sukobu, s obzirom da je 26-godišnjak ozlijeđen pozvana je hitna medicinska pomoć dok 21-godišnjak nije imao ozljede.

 U isto vrijeme, policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba uz uporabu sredstava prisile, izdvojili su još jednog državljanina Velike Britanije starosti 25 godina.

Ujedno, policijski službenici Interventne jedinice policije, uporabili su sredstva prisile nad dvojicom državljana Velike Britanije starosti 35 i 31 godinu, a koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi navedeni državljani Velike Britanije uhićeni su i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Sudjelovanje u tučnjavi“.

Ozlijeđenom 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici „Sestre milosrdnice“ gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Državljanin Velike Britanije starosti 31-godinu uhićen je te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje. Nadalje, 35-godišnji državljanin Velike Britanije s kojim se potukao, prevezen je u KB Sveti duh radi pružanja liječničke pomoći, dok će ozljede biti okvalificirane naknadno te shodno tome i događaj biti okvalificiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi privedeni osumnjičeni su pod utjecajem alkohola te će se po otrježnjenju provesti kriminalističko istraživanje.

U 21.45 sati, policijski su službenici Interventne jedinice policije na Trgu bana Josipa Jelačića uočili dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad, a što je razlog njihovog privođenja u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.