Site icon narod.hr

Tudor o suđenju u HNL-u: Dugo je “kmečio” samo Hajduk, a sad “kmeče” i neki drugi

Foto: fah

Nakon gotovo tromjesečne stanke vraća nam se i Hrvatska nogometna liga. U petak u 20 sati na Poljudu nastavak sezone otvaraju Hajduk i zaprešićki Inter, a uoči tog dvoboja s novinarima se putem videokonferencije družio trener Splićana Igor Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svi se veselimo, zbog toga radimo i živimo i bavimo se ovim poslom. Posebna je priča što neće biti navijača, ružno je to iskustvo, igrao sam tako 5-6 utakmica i nikad mi nije bilo ugodno. I zanimljivo, uvijek kao domaćin, nikad nisam igrao vani bez gledatelja. To je otegotna okolnost, smanjuje se omjer favorita domaćina, ali moramo i to prihvatiti i opravdati ulogu favorita, krenuti pobjedom, odmah uzeti tri boda, počeo je Tudor.

Što se može očekivati od Hajduka nakon prisilne pauze?

– Radili smo dobro, ima noviteta, novih igrača koji nisu do sada toliko igrali, deset je utakmica, želimo u svih deset pobijediti. Nadamo se da će sve ići u tom smjeru, da će uskoro biti i publike koja je važan uteg na vazi, pogotovo nama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko su ti novi igrači koji su se namentuli?

– Ne volim nikada isticati pojedince, no bit će tri, četiri nova imena. Oni su se nametnuli u ovom periodu stanke, no u nogometu se sve mijenja u nekoliko trenutaka. Želim dobiti pobjednički mentalitet od ove ekipe, da si svakom vježbom i svakim dodavanjem postaješ sve bolji. Mislim da to ovoj generaciji općenito fali, to smo vidjeli u Jordanovom dokumentarcu “The Last Dance”. To želim vidjeti i idemo u smjeru da to poboljšamo.

Hajduk bi mogao igrati sa bukom preko razglasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vidjet ćemo, normalno da to nije to, nema to veze s pravim navijanjem. Ima prednosti i mana, ubija onu bolesnu tišinu, ali s druge strane čuješ neku čudnu buku. Stvarno se nadam da će se publika vratiti za nekoliko kola, kaže Tudor.

Kako komentira sudački skandal odmah po povratku nogometa?

– Već 30 godina postoji ova napaćena država i još napaćeniji HNL. Dugo je “kmečavac” bio Hajduk, a onda su se pojavili neki novi “kmečavci”, prvo Rijeka, pa sad Osijek… Nama nije nitko dao podršku, sada mi dajemo podršku Osijeku, žao mi je tih ljudi, za to što se dogodilo nema opravdanja… Ako pitate četiri milijuna Hrvata, svih četiri će vam reći da se događa ono što se ne smije događati. Oni koji bi trebali biti nebitni, su bitni. Oni koji bi to mogli popraviti, ne rade, i ja se nadam da će, kao što društvo ide naprijed, da će ići i nogomet. Pozdravljam odluku o pauzi za suce, ako netko pogriješi mora platiti. Sjetimo se finala kupa u Vinkovcima, sjetimo se Kantride, duga je ta povijest HNL-a i “ljudi u crnom”, zaključio je trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version