Site icon narod.hr

Tvrdi, ‘Mamić bi pristao’: Nesuđeni organizator turnira ‘velike četvorke’ u Turskoj u isti rang stavio Delije i Torcidu!?

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali organizator priprema klubova iz bivše Jugoslavije, uključujući i klubove iz Hrvatske, Emir Dizdarević, u razgovoru za ekstremistički srbijanski portal Kurir otkrio je razloge zašto još uvijek nema turnira tzv. ”velike četvorke”, dakle, turnira u kojem bi sudjelovali Crvena zvezda i Partizan, ali i Dinamo te Hajduk.  Podsjetimo, savjetnik Dinama Zdravko Mamić nedavno je posjetio pripreme beogradske Crvene zvezde u Turskoj te je tada poručio kako se s organizacijom takvog turnira zakasnilo!!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko forsira prijateljske turnire klubova bivše Jugoslavije i ‘velike četvorke’ u Turskoj?

Dizdarević tvrdi kako ga svake godine srpski i hrvatski novinari pitaju kad će taj turnir, što više govori o stanju u hrvatskim medijima nego sve pravomoćne osuđujuće presude protiv suvlasnika i pokretača nekih hrvatskih portala.

”Već više od deset godina govorimo o organizaciji turnira „velike četvorke“ u Turskoj. Nažalost, ne postoje uvjeti da se tako nešto dogodi i mogu slobodno reći da smo svi zakasnili. Da je bilo više hrabrosti prije deset godina, uvjeren sam da bismo do danas svake godine tijekom zime imali najbolji i najgledaniji turnir”, rekao je Dizdarević za radikalni srbijanski Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizdarević smatra kako su najveći problem navijači pritom je u istu razinu stavio ljubitelje ratnog zločinca Ratka Mladića, Delije i navijače Hajduka, Torcidu… Zaboravio je spomenuti BBB-e, koji sasvim sigurno, kao ni Torcida, ne bi s oduševljenjem dočekali jugoslavenski performans u Antalyji.

“Nije sigurnost problem. Turska je ozbiljna država, ne bi ona na svom teritoriju dozvolila da nekoliko usijanih glava napravi problem. No, oni su posljednja instanca. Da bi se turnir organizirao, zeleno svjetlo moraju dati klubovi. Po mom mišljenju, najveći problem su Delije i Torcida. Vjerujem da bi Partizan pristao, dok Zdravko Mamić nema problema s navijačima, i on bi pristao”, tvrdi Dizdarević, koji je planirao proširiti turnir i na ostale klubove s prostora bivše Jugoslavije. Navodno bi Željezničar, Maribor, Sarajevo, Rijeka, Vardar i drugi igrali kvalifikacije.

Zašto ne proširiti turnir i na klubove s prostora bivše Austro – Ugarske, Rimskog carstva…?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version