Site icon narod.hr

U-16 EP košarkaša: Hrvatska u drugom krugu

Hrvatska reprezentacija košarkaša do 16 godina ostvarila je prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Litvi, svladavši u petak Latviju sa 77-64 (41-25) te osigurala prolaz u drugu fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Latvije su najbolji pojedinci u hrvatskoj reprezentaciji bili Darko Bajo s 18 koševa i 7 skokova, Gabriel Marić sa 16 poena i 6 skokova te Toni Nakić koji je ubacio 12 koševa uz 10 skokova. Antonio Jordano je podijelio osam asistencija, uz sedam skokova i tri poena.

Hrvatska nakon dvije odigrane utakmice u skupini D ima jednu pobjedu i jedan poraz, a izabranici Marijana Mancea će u subotu (18 sati) posljednju utakmicu u prvoj fazi natjecanja odigrati protiv Crne Gore. Bit će to utakmica za drugo mjesto u skupini nakon što je Francuska u 2. kolu sa 64-62 nadigrala i Crnogorce. Tim je rezultatom Latvija izgubila sve izglede za plasman u drugu fazu, bez obzira na ishod dvoboja s Francuzima.

Dvoboj Hrvatske i Crne Gore važan je jer odlučuje o tome koja će reprezentacija u drugi krug prenijeti jednu pobjedu više i time imati značajnu prednost u novoformiranoj skupini, koju će formirati s reprezentacijama iz skupine C u kojoj uoči posljednjeg kola BiH ima 2-0, Finska i Italija po 1-1, a Srbija 0-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version