U društvu Nike Kovača: Ivan Perišić se upisao u povijest njemačkog nogometa

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac, Ivan Perišić, sezonu 2019./2020. bez obzira na pandemiju koronavirusa pamtit će po dobru. Naime, Perišić je po prvi puta u karijeri postao prvak države, u ovom slučaju s Bayernom se okitio naslovom prvaka Bundeslige, a osvojio je i njemački Kup te je tako postao jedan od rekordera njemačkog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Ivan je DFB Pokal osvojio s tri različita kluba – Bayernom, Wolfsburgom (2015.) i Borussijom Dortmund (2012). – čime je izjednačio rekord kao jedan od šestorice igrača koji su to uspjeli. Ujedno je jedini igrač u tom društvu koji nije Nijemac, piše portal gol.hr.

Rekorderi među rekorderima su Klaus Allofs (Fortuna Düsseldorf X2, Köln, Werder) i Andreas Möller (Schalke X2, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt), koji su osvojili četiri kupa s tri različita kluba.

Isti uspjeh poput Perišića imaju Thomas Kroth (HSV, Köln, Borussia Dortmund), Thorsten Legat (Stuttgart, Werder, Schalke) i Franco Foda (Köln, Bayer Leverkusen, Stutgart).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaš je u pobjedi Bayerna u finalu Kupa protiv Bayer Leverkusna (4:2) sudjelovao lijepom asistencijom za sjajnog Poljaka Roberta Lewandowskog, koji je postigao četvrti gol Bavaraca.

Spomenimo na kraju kako Perišić ipak nije jedini hrvatski rekorder DFB Pokala, naime, bivši hrvatski izbornik Niko Kovač jedini je trener koji je osvojio trofej u dvije uzastopne sezone s dva različita kluba. Niko je njemački Kup osvojio s Eintrachtom, a iduće sezone s Bayernom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.