Site icon narod.hr

U finalu nas čeka spektakl: Danska na krilima Hansena preko Španjolske do finala OI protiv Francuske

Foto: fah

Finale olimpijskog rukometnog turnira, na kojem, nažalost, nije bilo dvostrukih olimpijskih pobjednika – reprezentacije Hrvatske, igrat će Francuska i Danska. Francuzi su pobijedili Egipat, dok su Danci bili bolji od Španjolske. Bit će to repriza finala iz Rija od prije pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak danske pobjede bio je sjajni Mikkel Hansen, Danci su slavili 27-23. Dakle, čeka nas uzbudljivo finale i borba za zlato između u ovom trenutku dvije najbolje svjetske rukometne reprezentacije.

Danska je bolje otvorila današnju utakmicu protiv Španjolske te su na početku imali dva gola razlike, na kraju prvog dijela ta se prednost popela već na četiri gola razlike (14:10).

Španjolska se ipak nije tako lako predala, iako je Danska konstantno bila u prednosti, po tri ili četiri gola, u zadnjih desetak minuta Španjolska je spustila razliku na minus dva gola 20:22, pa onda i na minus jedan. Bilo je 22:21 za Dansku, uslijedili su uvjeti za pravu dramu u polufinalu,  no Dušebajev je propustio priliku donijeti Španjolskoj izjednačenje po prvi put  na utakmici. Nakon serije promašaja na obje strane, važan gol za Dance postigao je sjajni Hansen iz sedmerca, nakon čega je Danska otišla na plus dva 24:22 četiri minute prije kraja. Mads Mensah je pogodio za 25:22 na isteku 57. minute, tada je bilo jasno kako u finale na noge Francuzima idu Danci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hansen je bio daleko najbolji u redovima Danske te je zabio 12 golova, pet je dao Gidsel. Alex Dušebajev je postigao pet za Španjolsku. Podsjetimo, u finalu prije pet godina Danska je bila bolja od Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version